Yes, sir!

Θα ακούσατε, ίσως, ότι το τηλέφωνο του Παπανδρέου στο Καστρί είχε φραγή κλήσεων. Κάποιοι θυμήθηκαν το σκάνδαλο των υποκλοπών, όταν παρακολουθείτο ακόμα και το τηλέφωνο του Κώστα Καραμανλή. Θα ήταν πάρα πολύ αστείο να παρακολουθούν τον Παπανδρέου:



Ακόμα κι αν παρακολουθούσαν το τηλέφωνο του Παπανδρέου, δεν θα είχε κανένα νόημα, αφού ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ψεύτης. Εντάξει, όλοι οι πολιτικοί είναι ψεύτες – το ψέμα πάει μαζί με την πολιτική-, αλλά ο Παπανδρέου έχει πάρει και τους τοίχους με τα ψέματά του.

Τέλος πάντων, ακόμα κι αν τον παρακολουθούσαν, το πιθανότερο είναι πως θα άκουγαν τον Παπανδρέου να λέει τα γνωστά του ψέματα, οπότε θα τους …παραπλανούσε.

Τι σημαντικό μπορεί να λέει ο Παπανδρέου στη τηλέφωνο; Υπηρεσιακός πρωθυπουργός είναι ο άνθρωπος – του τηλεφωνούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες και ο Ντομινίκ Στρος Καν, του δίνουν διαταγές και ο Παπανδρέου τους λέει συνέχεια «Yes sir, yes sir».Υποκλοπή είναι αυτό;

Κάποιοι έγιναν έξαλλοι με την πιθανότητα να παρακολουθείται το τηλέφωνο του Παπανδρέου – ή έκαναν πως είναι έξαλλοι, για να δείξουν πως αυτά που λέει ο πρωθυπουργός στο τηλέφωνό του είναι πολύ βαρυσήμαντα.

Μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ακόμα πως δεν είμαστε στο 2005 ή στο 2008 – είμαστε πια στο 2010, η χώρα είναι υπό κηδεμονία και δεν έχει καμία σημασία το τι λέει ο Παπανδρέου στο τηλέφωνό του. Κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Λυπάμαι, αλλά, αν δεν το έχετε καταλάβει, δεν έχει καμία σημασία τι λένε όλοι οι Έλληνες πολιτικοί όχι μόνο στο τηλέφωνο, αλλά στη Βουλή, στο δρόμο, στις εφημερίδες, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο ή οπουδήποτε αλλού. Τις αποφάσεις τις έχουν πάρει –και θα συνεχίσουν να τις παίρνουν- άλλοι.

Είναι συγκινητική η προσπάθεια πολιτικών και δημοσιογράφων να αποκρύψουν από τους πολίτες πως η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή και πως αυτή η κατοχή θα διαρκέσει περισσότερο από δέκα χρόνια. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν την λέει κανείς.

Δεν ξέρω για πόσο ακόμα οι δήθεν τσακωμοί των πολιτικών, οι υστερίες των τηλεδημοσιογράφων και τα «σκάνδαλα» θα τους είναι χρήσιμα, ώστε να παραπλανούν τους πολίτες και να μην καταλαβαίνουν πως αυτός ο θίασος δεν έχει απολύτως καμία χρησιμότητα. Όχι για πολύ, πάντως.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.