Όλο και καλύτερα

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία της έρευνας της εταιρείας MARC για το πώς επιβιώνουν σήμερα οι ελληνικές οικογένειες αλλά οι Έλληνες είναι σε αφασία και δεν σοκάρονται πια με τίποτα. Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του Success Story.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 40,2% των νοικοκυριών έχουν στην οικογένεια ένα τουλάχιστον άνεργο άτομο, οπότε οι άλλοι δουλεύουν κι αυτός κάθεται όλη μέρα και την περνάει φίνα.

Από τους άνεργους, μόνο ο ένας στους δέκα παίρνει επίδομα ανεργίας, γιατί οι υπόλοιποι είναι πνευματικά άτομα και τρέφονται με γιόγκα και διαλογισμό.

Το 44,3% των πολιτών έχει οικονομικές υποχρεώσεις προς τις τράπεζες –αλλά δεν τις επισκέπτεται-, ενώ και οι υπόλοιποι δεν περνάνε ούτε απέξω πια γιατί οι τράπεζες είναι τα πιο επικίνδυνα και ύποπτα μέρη στον πλανήτη.

Ένα στα δέκα νοικοκυριά αναγκάστηκε να ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία για να αντιμετωπίσει την κρίση, ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν απεγνωσμένα να πουλήσουν κάνα διαμέρισμα αλλά δεν αγοράζει κανείς πια, οπότε συνεχίζουν να βουλιάζουν πληρώνοντας φόρους για τα άδεια σπίτια.

Σήμερα σου χαρίζουν ένα σπίτι και δεν το παίρνεις με τίποτα, ενώ το θεωρείς και εχθρική ενέργεια.

Τα παιδιά παρακαλούν τους γονείς τους να τα αποκληρώσουν.

Ήταν λογικό κι επόμενο πως, στην χώρα που όλοι τα ήθελαν όλα, θα ερχόταν μια μέρα που ο τυχερός θα ήταν αυτός που δεν είχε τίποτα.

Η ζωή και η πραγματικότητα μας μιλάνε αλλά λίγοι είναι αυτοί που ακούνε.

Αν δεν έχετε λεφτά για τάφο, ζητήστε να σας θάψουν μέσα στο άδειο σας διαμέρισμα που προσπαθούσατε να πουλήσετε και δεν μπορούσατε.

Γιατί τα σάβανα δεν έχουν τσέπες αλλά, ακόμα κι αν είχαν, πώς να χωρέσει σε μια τσέπη το τεσσάρι στο Παγκράτι;

Το 94,6% των νοικοκυριών έχει υποστεί μειώσεις εισοδήματος και ο μέσος όρος μείωσης εισοδήματος φτάνει το 40% αλλά μάλλον αυτό ευχαριστεί τους Έλληνες γιατί δεν βλέπω να αντιδράει κανείς.

Το ένα στα δυο νοικοκυριά συντηρείται από συντάξεις αλλά αυτό είναι πολύ θετικό γιατί ο σεβασμός παιδιών και εγγονιών προς τον παππού και την γιαγιά έχει αυξηθεί πάρα πολύ και τους έχουν στα όπα όπα.

Η φορολόγηση ακινήτων, οι κατασχέσεις καταθέσεων και η μερική άρση των πλειστηριασμών αναμένεται να προκαλέσουν ασφυξία στα νοικοκυριά αλλά μην ανησυχείτε γιατί θα μας λυτρώσει ο θάνατος.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.