Τι 40, τι 400;

Πιτσιρίκο καλησπέρα. Πρώτη φόρα που επιχειρώ να σου γράψω κάτι, αν και μου πέρασε απ το μυαλό κάποιες φορές. Δεν το έκανα για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι δεν το έχω με το γράψιμο και ο δεύτερος ότι κάθε φορά που προσπαθούσα να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου ως δια μαγείας πέταγες κάποιο κείμενο-“λύτρωση”, και όχι μόνο τις έβαζες σε σειρά αλλά ταυτόχρονα τις εμπλούτιζες με καινούργιες σκέψεις-προβληματισμούς.

Αυτό που τελικά με οδήγησε να το κάνω είναι η αηδία -η πιο κόσμια λέξη που βρήκα- που με προκαλούν όλοι αυτοί που χαίρονται και περιμένουν στη γωνία, αναλύοντας κάθε πρότασή που θα πει ο Τσίπρας ή Βαρουφάκης, ψάχνοντας να βρουν την κολωτούμπα για να καταλήξουν στο “σας τα έλεγα εγώ”.

Ρε μαλάκα Έλληνα, επί 40 χρόνια ψήφιζες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κατέστρεψαν τη χώρα σου, την χρεοκόπησαν τόσο οικονομικά αλλά το σημαντικότερο σε αξιοπρέπεια όσο εσύ χόρευες τσιφτετέλι στα σκυλομάγαζα, και έχεις το θράσος να κατακρίνεις αυτούς που προσπαθούν, με όποιο τρόπο το κάνουν – σωστό ή λάθος θα το δείξει η ιστορία- να διαπραγματευτούν και να σώσουν ότι απέμεινε από μια χώρα που θα έπρεπε, με βάση τη γεωγραφική της θέση τον πλούτο της γης, που ότι και να φυτέψεις -από ντομάτες μέχρι φούντα- θα φυτρώσει το καλύτερο, με νησιά και θάλασσες που οι ασπρουλιάρηδες τα βλέπουν μόνο σε ντοκιμαντέρ και νομίζουν ότι βρίσκονται σε άλλη ήπειρο, αυτή τη χώρα την κατάντησαν επαίτη της Ευρώπης και τους έδωσαν το δικαίωμα οι ίδιοι με τις πράξεις τους και τον οικειοθελή τους ραγιαδισμό, να αποκαλούν έναν ολόκληρο λαό “τεμπέλη”, “διεφθαρμένο” και “παράσιτο”.

Τόσο μαλάκας είσαι ρε; Βρήκες μέσα σε δύο βδομάδες τόσα αρνητικά, τόσα παρασκήνια, τόσα σενάρια διαπλοκής για πολιτικούς (και μη) που δεν έχουν ξανακυβερνήσει, όσα δεν βρήκες 40 χρόνια στους Λαλιώτηδες (αλήθεια πού βρίσκεται αυτό το παλικάρι) στους Τσουκάτους, στους Άκηδες στους ΒουλγαρΆΚΗδες στους Σημίτηδες στους…στους…στους…δεν έχουν τέλος τα ονόματα.

Δεν σε πείραξε η δουλοπρέπεια του Σαμαρά και οι φάπες που έτρωγε ο Βενιζέλος, δεν σε πείραξε που είχες υπουργό υγείας έναν ψυχικά διαταραγμένο βιβλιοπώλη, δεν σε πείραξε που είχες στην κυβέρνηση τραμπούκους που κυνηγούσαν ανθρώπους με τσεκούρια, σε πείραξε το κασκόλ του Βαρουφάκη και η απουσία γραβάτας στον Τσίπρα.

Δε σε πείραξε το ξεπούλημα της κρατικής, της δίκης σου περιουσίας αλλά τρομοκρατήθηκες από την Σοφία -τομαλλιπωςειναι- Βούλτεψη και έτρεξες ν αγοράσεις κωλόχαρτα, λες και θα χέζεις αν δεν έχεις να φας.

Και τώρα κάθεσαι και παρακαλάς να μας τιμωρήσουν οι Γερμανοί, για να βγαίνεις στο fb και στο twitter (τα σύγχρονα καφενεία) να καυχιέσαι “εγώ σας τα έλεγα”, λες και πρόκειται για άλλη χώρα, για άλλο λαό και έχεις την πολυτέλεια να κρίνεις αφ’ υψηλού.

Όλοι αυτοί έχω την εντύπωση ότι νομίζουν βλέπουν αγώνα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ και υποστηρίζουν την αντίπαλη ξένη ομάδα. Λογικό αν δεν είσαι γαύρος κι εγώ αυτό κάνω αλλά εδώ δεν είναι ποδόσφαιρο.

Δεν είναι ένας σύλλογος μια ΠΑΕ. Είναι ένας ολόκληρος λαός που ελπίζει σε κάτι καλύτερο Που θέλει να δει επιτέλους την Ελλάδα να προσπαθεί, να παίζει “μπαλίτσα” κι ας χάσει, Θα ξέρουμε τουλάχιστον ότι τους κοίταξε στα μάτια κι ας έπαιζε με “πιασμένο” το κοράκι.

Σόρι αν σε κούρασα. Να είσαι πάντα καλά.

Δημήτρης

Υ.Γ.1 Στο είπα απ την αρχή, δεν το έχω με το γράψιμο και το διαπιστώνεις εύκολα.
Υ.Γ.2 Δεν περιμένω δημοσίευσή αλλά εσύ, που το κατέχεις, μπορείς σε 5 γραμμές, να τους πεις όλους αυτούς να σκάσουν. Ευχαριστώ.

(Αγαπητέ Δημήτρη, μια χαρά το έχεις με το γράψιμο. Σε γενικές γραμμές, το κόλπο με το γράψιμο είναι να γράφεις ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι και να μην θαυμάζεσαι την ώρα που γράφεις. Το έχουμε οι άνθρωποι σε περισσότερα πράγματα από αυτά που νομίζουμε. Αυτό που λείπει είναι το κίνητρο και η ανάγκη. Αν υπάρχουν αυτά, ως κι εγώ μπορώ να φτιάξω έναν κήπο γεμάτο ντομάτες, πατάτες, αγγούρια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και ό,τι άλλο φανταστείς, και να ταΐσω ένα σωρό κόσμο. Το λέω γιατί το έκανα. Να είσαι καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.