Καλέ, ο Καραμανλής!

KaramanlisΑνάμεσα στους 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή για το αν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το εναλλακτικό σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη -λες και μπορεί να μην ήταν- και με την οποία ζητούν απόδοση και τυχόν ποινικών ευθυνών είναι και ο Κώστας Καραμανλής.

Ο Κώστας Καραμανλής, ο πρωθυπουργός που εκτόξευσε το δημόσιο χρέος και έφερε την χώρα στην πόρτα της χρεοκοπίας έσπασε την πεντάχρονη σιωπή του και ζητά απόδοση ποινικών ευθυνών.

Αλήθεια, τι έγινε με τις ποινικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή;

Ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την χώρα στα Μνημόνια αλλά Καραμανλής και Σημίτης την οδήγησαν στην χρεοκοπία.

Αθώοι και οι τρεις;

Και κατηγορούμενος ο Βαρουφάκης που εξέταζε εναλλακτικό σχέδιο, όπως οφείλει κάθε υπουργός Οικονομικών χρεοκοπημένης χώρας;

Σαν πολύ δεν πάει;

Ο αυτοεξόριστος της Ραφήνας, ένα επώνυμο αδειανό, ένα τίποτα, το ανέκδοτο που το έκαναν πρωθυπουργό, ζητάει και τα ρέστα.

Αντί να κάνει παρέα στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο μπουχέσας συνεχίζει να μασαμπουκώνει αβέρτα και τώρα -μετά από πέντε χρόνια σιωπής- έβγαλε και γλώσσα.

Αλλά φρόντισε το φιλαράκι του, ο Τσίπρας, να τον καθαρίσει κάνοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, το τρελό του αγόρι.

Για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα, το θέατρο κατηγοριών που παίζεται πάνω στον Γιάνη Βαρουφάκη δεν έχει κανένα άλλο σκοπό παρά να σβηστούν -δια του δήθεν συμψηφισμού ευθυνών-, όλες οι ευθύνες αυτών που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία και τα Μνημόνια.

Είναι η λογική του “Μαζί τα φάγαμε” που σήμαινε πως δεν τα έφαγε κανείς.

Τώρα ισχύει το “Όλοι ένοχοι”, οπότε “Όλοι αθώοι”.

Πολύ χρήσιμη για το καθεστώς η Πρώτη Φορά Αριστερά. Και ο Αλέξης Τσίπρας σάπιος.

Και τσακώνονται τα χάπατα για το ποιος από όλους την έχει μεγαλύτερη την ευθύνη. Αυτός που ψήφισε αυτός ή αυτός που ψήφισε ο άλλος;

Και γελάνε μαζί τους ο Καραμανλής και τα άλλα χαμένα κορμιά.

Αλλά καλά να πάθουν.

Γιατί αποθέωναν Καραμανλήδες, Παπανδρέου και άλλους σκατάδες, μόνο και μόνο επειδή είχαν ένα επώνυμο.

Φάτε τώρα το επώνυμο, κορόιδα.

(Θα περίμενα από διάφορους τύπους που αποθέωσαν διαδοχικά τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη, τον Κώστα Καραμανλή -και το γλυκό και ζεστό χαμόγελο της Νατάσας-, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αλέξη Τσίπρα, να είχαν τουλάχιστον την εξυπνάδα να βγάλουν τον σκασμό.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.