Τι γίνεται από δω και πέρα

Γεια σου Πιτσιρίκο
Είμαι ένας απ τους απογοητευμένους του #OXI στο δημοψήφισμα, που πίστεψα ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως λόγω του Τσίπρα, ίσως να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα. Εξακολουθώ να πιστεύω πως τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για τη χώρα και εξηγούμαι:

Καταρχήν, να ξεκινήσω με την παραδοχή ότι 5 μήνες τώρα η ομάδα διαπραγμάτευσης, μπλοφάροντας ουσιαστικά χωρίς σοβαρή εναλλακτική λύση -και νομίζοντας ότι θα παρακινήσει και άλλες χώρες να αντισταθούν στη Γερμανία-, απέτυχε παταγωδώς να φέρει καλύτερη συμφωνία.

Δεν έβλεπε πως οι κυβερνήσεις των άλλων χωρών είναι παρόμοιες με αυτές του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ που διέλυσαν τη χώρα.

Το γεγονός ότι την τελευταία στιγμή βρήκαμε υποστήριξη από Γαλλία και Ιταλία οφείλεται στη γνώση τους ότι, αν η Ελλάδα φύγει εκτός, οι επόμενοι που θα πληγούν είναι αυτοί οι δύο.

Και βέβαια, ο Ραχόι στην Ισπανία με τους Ποδέμος να καιροφυλακτούν δεν υπήρχε περίπτωση να έχει καλύτερη στάση απέναντί μας.

Δυστυχώς, έπαιξε και έχασε λόγω ερασιτεχνισμού κατά την άποψή μου. Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι οι ερασιτέχνες τζογαδόροι χάνουν.

Όμως, δε θέλω να πιστέψω ότι ο σημερινός πρωθυπουργός και μόνο αυτός, το τονίζω, είχε σχέδιο εξαρχής να φέρει ένα τέτοιο έκτρωμα για υπογραφή.

Με τέτοια λαϊκή αποδοχή και χωρίς σκελετούς στη ντουλάπα να τον βαρύνουν όπως τους προηγούμενους, δεν έχει καμία λογική να φέρει μια συμφωνία-παράδοση της χώρας προς ψήφιση.

Το ότι εκβιάστηκε είναι προφανές. Το ότι δεν το πιστεύει το είπε κι ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Έχει την απόλυτη ευθύνη για το ότι δεν προετοιμάστηκε γι αυτό. Στηριζόμενος στην άποψη ότι η Ευρώπη είναι καλοκάγαθη και θα φερόταν με σεβασμό απέναντι στη χώρα, μπέρδεψε την Ευρώπη των λαών με την Ευρώπη των ιθυνόντων, κλείνοντας τα μάτια στα σημάδια που έδειχναν το αντίθετο.

Έπρεπε να το είχε αντιληφθεί το Φεβρουάριο που, στηριζόμενος στην προφορική υπόσχεση του Ντράγκι, υπέγραψε συμφωνία παράτασης μνημονίου για να κερδίσει χρόνο, χάνοντας τα 7 δισ. χρηματοδότησης.

Προφανώς τώρα αντιλήφθηκε, με τον πιο σκληρό τρόπο γι αυτόν και για τη χώρα, πως οι ιθύνοντες δεν είναι τίποτα άλλο παρά στυγνοί εκβιαστές και εγκληματίες που δεν τον γουστάρουν και θέλουν να τον ταπεινώσουν και να τον ρίξουν ώστε να συμμορφωθούν και οι άλλοι.

Τώρα η κατάσταση είναι απείρως πιο δύσκολη. Έχει να αντιμετωπίσει τους έξω, την εγχώρια διαπλοκή με τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ και τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν συμπεριλαμβάνω ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ στους αντιπάλους γιατί τους θεωρώ έτσι κι αλλιώς τελειωμένους.

Η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι πόλεμος ανοιχτός άμεσα με την εγχώρια διαπλοκή, για να έχει πιθανότητες να σωθεί η χώρα.

Οι συντεταγμένες κινήσεις ενάντια στους ήδη ξεφτιλισμένους στα μάτια της κοινωνίας θα δώσει την ελπίδα στον απλό λαό, που τον στηρίζει ακόμα, να αναθαρρήσει.

Επιπλέον θα του δώσει χρόνο και θα βοηθήσει ώστε να μαλακώσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν όχι στο νέο μνημόνιο και είχαν δίκιο, όπως π.χ. ο Βαρουφάκης και η Κωσταντοπούλου.

Κάπου εδώ να σημειώσω ότι από τους συριζαίους που ψήφισαν όχι στο νέο μνημόνιο, μόνο ορισμένοι αξίζουν τον κόπο να ασχοληθεί μαζί τους και είναι αυτοί που θα μπορούσαν να φέρουν στο τραπέζι μια συντεταγμένη εναλλακτική πρόταση όπως οι δύο προαναφερόμενοι.

Τύπους που απλά λένε έξοδος απ το Ευρώ με σχέδια γενικά περί ανασυγκρότησης της παραγωγικής βάσης και άλλες τέτοιες αοριστολογίες απλά τους αγνοώ.

Και βέβαια, το να έρθει άμεσα σε σύγκρουση με διαγραφές και άλλα τέτοια ωραία, θα δημιουργήσει συνθήκες εσωκομματικού πολέμου που θα τον αποσπάσουν από τον κύριο στόχο που είναι να σωθεί η χώρα.

Επιπλέον ακολουθώντας το ρητό «έχουν πλέον γνώση οι φύλακες» -και παραδεχόμενος ο ίδιος πριν 2 μέρες ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει-, οφείλει να προετοιμαστεί για έξοδο απ’ το ευρώ, συντεταγμένη με προτάσεις και άμεσες κινήσεις.

Ο φόβος και ο δονκιχωτισμός που τον απέτρεψε αρχικά, κατά την άποψή μου, να δει εμπεριστατωμένα ένα σχέδιο εξόδου πρέπει να μπουν στην άκρη.

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά πλέον και τα επόμενα άμεσα βήματα θα δείξουν προς τα πού πάει το πράγμα. Πολύ φοβάμαι πως, αν πέσει αυτός, ο λαός θα χάσει κάθε ελπίδα και θα κάνει πολύ καιρό να αντιδράσει ξανά.

Μην παραλείψω το γεγονός πως με ΣΥΡΙΖΑ διασπασμένο και το νέο μνημόνιο φρέσκο , ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ, ΠΑΣΟΚ ξεφτυλισμένους , οι επόμενες εκλογές είναι πολύ πιθανό να βγάλουν πιο ωφελημένη απ’ όλους τη Χρυσή αυγή,έστω και αν το ΚΚΕ ανέβει ελαφρώς και καταφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μπει στη βουλή.

Ευχαριστώ για την υπομονή σου

Σταθόπουλος Κωνσταντίνος
Ειδικευόμενος καρδιολόγος

Υ.Γ. Εννοείται ότι εδώ και 5 μήνες μου προκαλεί ανησυχία η καθυστέρηση στα χτυπήματα της εγχώριας διαπλοκής και η παρέλαση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τα γελοία ΜΜΕ, θέλω να πιστεύω όμως ότι η όποια διαπραγμάτευση με τους έξω έφερε αυτή την καθυστέρηση. Ελπίζω να μην κάνω λάθος.

(Αγαπητέ φίλε -αχρείαστος να είστε-, εγώ θεωρώ έγκλημα και προδοσία πως το πολιτικό προσωπικό μιας χρεοκοπημένης, εδώ και πέντε χρόνια, χώρας, δεν έχει ακόμα φτιάξει ένα σχέδιο, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση. Φυσικά, δεν αναφέρομαι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ -που είναι κυβέρνηση μόνο έξι μήνες- αλλά και σε όσους κυβέρνησαν τα προηγούμενα πέντε χρόνια, μετά την χρεοκοπία. Αν και αναρωτιέμαι, τι ακριβώς έκαναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και μετά -που ήξεραν ότι θα γίνουν κυβέρνηση- και γιατί ζήτησαν με λύσσα και πέτυχαν πρόωρες εκλογές, αφού δεν είχαν ένα δικό τους σχέδιο ή ένα πλάνο για την περίπτωση που στραβώσει η διαπραγμάτευση. Δεν με νοιάζει αν θα είναι ευρώ ή δραχμή, αν και οι πλέον επιφανείς οικονομολόγοι του πλανήτη επιμένουν πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι μέσα στο ευρώ στον αιώνα των αιώνων. Χρειάζεται ένα άλλο σχέδιο. Όποιος δεν το καταλαβαίνει, ζει αλλού. Νομίζω πως αυτά μπορεί να μην έχουν και καμία σημασία, αφού η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ -επειδή δεν θα υπάρχουν ευρώ- χωρίς κανένα σχέδιο. Τότε θα καταλάβουν όλοι πως χρειαζόταν ένα σχέδιο. Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόθεση να χτυπήσει τους ολιγάρχες και την διαπλοκή. Μπορεί το κόμμα να έχει τέτοια πρόθεση αλλά η ηγετική ομάδα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα με κάνει να πιστεύω το ακριβώς αντίθετο. Με τον Δραγασάκη, τον Σαγιά και τον Σταθάκη δεν χτυπάς τους ολιγάρχες. Άλλα πράγματα κάνεις μαζί τους. Επίσης, η παρέλαση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια των ολιγαρχών -που συνεχίζεται- δεν μου επιτρέπει να πιστεύω πως αυτοί θα κάνουν πόλεμο στους ολιγάρχες. Σε κάθε περίπτωση, η διαπραγμάτευση δεν εμπόδιζε την κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους και για τους ολιγάρχες. Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Σας ευχαριστώ. Να είστε καλά.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.