Κοινωνικό Συμβόλαιο

rΈξι χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας –και έναν χρόνο από την άνοδο της Αριστεράς στην κυβέρνηση-, είναι πια ολοφάνερο πως το όποιο κοινωνικό συμβόλαιο υπήρχε στην χώρα μας, δεν υπάρχει πια.

Αυτά τα έξι χρόνια, οι κυβερνώντες μεταβίβασαν την εθνική κυριαρχία σε τρίτους, χωρίς να ερωτηθούν οι πολίτες.

Η νομοθεσία στην χώρα μας ασκείται πια από το Βερολίνο, οπότε έχει καταστρατηγηθεί εντελώς η νομοθετική εξουσία.

Το γεγονός ότι η εκλεγμένη από τους πολίτες κυβέρνηση προκήρυξε δημοψήφισμα αλλά δεν σεβάστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι η πιο τρανή απόδειξη πως η Ελλάδα είναι πια και επίσημα προτεκτοράτο και οδεύει να γίνει μπανανία χωρίς μπανάνες.

Οι άθλιες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας –μετά την χρεοκοπία για την οποία δεν αποδόθηκε Δικαιοσύνη- οδηγούν τους πολίτες στην μετανάστευση και στην παρανομία για την προσωπική τους επιβίωση.

Δεν έχει κανένα νόημα οι πολίτες να καμώνονται τους ανήξερους και να προσποιούνται πως όλα είναι κανονικά.

Δεν είναι. Και το να προσποιιύμαστε ότι είναι, δεν πρόκειται να μας ωφελήσει καθόλου.

Το Σύνταγμα έχει γίνει σκουπίδι, η χώρα πληρώνει το δημόσιο χρέος χωρίς να έχει δει τον λογαριασμό, το δημόσιο χρέος αυξάνεται διαρκώς, το ιδιωτικό χρέος έχει εκτιναχθεί, η ανεργία πλησιάζει το 30%, οι πολίτες και οι επιχειρήσεις εγκαταλείπουν την χώρα, Παιδεία-Υγεία-Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν, η χώρα ξεπουλιέται κομμάτι-κομμάτι, και κάθε μέρα είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

Κοινωνικό συμβόλαιο δεν υπάρχει.

Η άλλη πλευρά απέσυρε την υπογραφή της.

Πρέπει και οι πολίτες να αποσύρουν την δική τους υπογραφή.

Οι Έλληνες πρέπει να υπογράψουν ένα κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ τους για την ανατροπή της πολιτικής και οικονομικής ολιγαρχίας και την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.

Όλα τα άλλα είναι ανοησίες.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.