Emo vs Trendy – Η Αθήνα κρατάει την ανάσα της

Ο πιτσιρίκος παρακολουθεί τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ Emo και Trendy και αναρωτιέται αν αυτή είναι η έναρξη του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πόλεμος έχει ξεσπάσει στις γειτονιές της Αθήνας ανάμεσα στους Emo και τους Trendy. Οι Emo είναι θλιμμένοι έφηβοι με μαύρα ρούχα και φράντζες, ενώ οι Trendy είναι εντελώς χαζοχαρούμενοι και ντύνονται σύμφωνα με τις τελευταίες επιταγές της μόδας και του μπαμπά τους.

Η αστυνομία παρακολουθεί τις εξελίξεις και φοβάται πως υπάρχει κίνδυνος η φιλήσυχη φυλή των Yo να ξεθάψει το τσεκούρι του πολέμου και να μπει στη μάχη, μετατρέποντας την Αθήνα σε Τέξας.

Οι διαμάχες ξεκίνησαν όταν ένας Trendy έκοψε τη φράντζα μιας Emo. Η κοπέλα –μη αντέχοντας την ατίμωση- κλείστηκε στο σπίτι της και δεν έτρωγε το φαΐ της, με αποτέλεσμα να χάσει 15 κιλά, αλλά θα πρέπει να χάσει άλλα 10 ακόμα γιατί ήταν θεόχοντρη.

Οι Emo της πλατείας Συντάγματος και της Κηφισιάς ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να μιλάνε ακατάπαυστα μεταξύ τους, προκαλώντας αμηχανία στους περαστικούς που γνωρίζουν πως οι Emo λένε μια λέξη κάθε μισή ώρα γιατί είναι απογοητευμένοι από την κατάντια του σημερινού κόσμου, την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού και την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.

Δυο διμοιρίες Emo πήγαν στο σπίτι του Trendy που έκοψε τη φράντζα της ομόφυλής τους και του έκαψαν τη ντουλάπα με τα σινιέ. Μετά σκέφτηκαν να αυτοκτονήσουν όλοι μαζί –για να είναι σύμφωνοι με τις ιδέες τους- αλλά συνειδητοποίησαν πως, αν τα κακαρώσουν, το κίνημα θα μείνει ορφανό και τα σκαλάκια του Συντάγματος άδεια, με συνέπεια οι Trendy να αλωνίζουν.

Έτσι, έβαλαν νερό στο νερό τους και πήγαν στα Mc Donald’s για να τσιμπήσουν κάτι και να στυλωθούν. Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις που διήρκεσαν μια εβδομάδα, οι Emo αποφάσισαν να κυκλοφορούν με περούκες, ώστε, αν οι Trendy τους κόβουν τις φράντζες, να έχουν καβάντζα τα πραγματικά τους τσουλούφια και να μπορούν να κυκλοφορούν με καλυμμένο το κούτελο στην κοινωνία.

Οι Trendy τα έχουν βάλει με τους Emo επειδή οι Emo ντύνονται ομοιόμορφα και έχουν το ίδιο χτένισμα, οπότε είναι δύσκολο για τους Trendy να ξεχωρίσουν τα αγόρια από τα κορίτσια. Πάει ο Trendy να «χτυπήσει» το γκομενάκι και του προκύπτει αγόρι. Μιας και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα αγόρια από τα κορίτσια, την πέφτουν σ’ όποιον να ‘ναι κι άμα τους κάτσει, τους έκατσε.

Οι Emo από την άλλη, είναι μες στην καντήφλα επειδή η μάζα έχει υιοθετήσει έναν τρόπο ζωής που βασίζεται στην κατανάλωση και δεν τον γουστάρουν. Αναπολούν τις παλιές, χρυσές εποχές, όταν οι άνθρωποι όχι μόνο δεν κατανάλωναν αλλά δεν είχαν να φάνε και πέθαιναν στους δρόμους από την πείνα. Παλιά που κατανάλωναν λίγοι ήταν ωραία – σήμερα που καταναλώνουν όλοι είναι άσχημα.

Οι Emo ισχυρίζονται πως είναι πολύ συναισθηματικοί – όταν ακούς άνθρωπο να σου λέει πως είναι πολύ συναισθηματικός, συνήθως είναι εντελώς αναίσθητος και γουρούνι. Καλύπτουν το πρόσωπό τους με φράντζες για να μην αντικρίζουν όλα αυτά τα απαίσια πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους αλλά και για να κρύβουν τα καυλόσπυρα.

Βέβαια, μερικοί τις παραμακραίνουν τις φράντζες με αποτέλεσμα να μη βλέπουν την τύφλα τους και να στουκάρουν συνέχεια πάνω στα αυτοκίνητα και στις κολόνες, ενώ κάποιοι περπατάνε με μπαστούνι στις λωρίδες των πεζοδρομίων που είναι για τους τυφλούς – οι τυφλοί έχουν πάθει πλάκα με την κίνηση που υπάρχει τελευταία στις λωρίδες τους και, επειδή δεν βλέπουν, νομίζουν πως οι Έλληνες βγάζουν τα μάτια τους μόνοι τους.

Οι μαμάδες των Emo έχουν χοντρό πρόβλημα γιατί τα παιδιά τους τους σουφρώνουν συνέχεια τα μολύβια και τα eyeliner –τα χρησιμοποιούν μάλιστα με το κιλό- και οι ίδιες είναι αναγκασμένες να κυκλοφορούν άβαφτες.

Κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί οι Emo βάφουν τα μάτια τους αφού συνήθως είναι κρυμμένα κάτω από τις φράντζες και δεν τα βλέπει κανείς, αλλά δεν μπορείς να τους ρωτήσεις γιατί υπάρχει πιθανότητα να πληγωθούν και να αυτοκτονήσουν.

Οι Emo χαρακώνονται κάθε τρεις και λίγο στα χέρια για να δείξουν πόσο θλιμμένοι είναι, ενώ κάποιοι κάνουν και απόπειρες αυτοκτονίας αλλά φροντίζουν πρώτα να βεβαιωθούν πως είναι γύρω τους καμιά εικοσαριά άτομα ώστε να βρεθεί κάποιος χριστιανός να τους πάει στο νοσοκομείο – είπαμε να ακολουθούμε τη μόδα αλλά όχι να τα τινάξουμε κιόλας γιατί αύριο μπορεί να αλλάξει η μόδα και, αν είσαι νεκρός, δεν θα μάθεις ποτέ τις νέες τάσεις στα σκουλαρίκια.

Συνήθως, οι Emo γίνονται σαν αυτούς που σιχαίνονται, μόλις περάσει η εφηβεία τους και ξελαμπικάρουν. Κάποιες περιπτώσεις είναι ανίατες και πάνε κατευθείαν στο Δαφνί. Τα αγόρια Emo κόβουν τα μαλλιά τους όταν πάνε φαντάροι, αν και η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά να φτιάξει μερικές μεραρχίες με Emo-κομάντος για να τους βλέπουν οι Τούρκοι και να τα κάνουν πάνω τους.

Για τα κορίτσια Emo τα πράγματα είναι πιο απλά αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνουν κότσο τα μαλλιά τους για να φανεί η αρχοντιά τους.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί ψύχραιμα τις διαμάχες μεταξύ Emo και Trendy αλλά αυτό που πραγματικά φοβάται είναι μήπως μπουν στη διαμάχη όλοι αυτοί που ακούνε Μιχάλη Χατζηγιάννη και –κακά τα ψέματα- αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία, αλλά και τη μεγαλύτερη απειλή για την κοινωνία αφού η κατάστασή τους είναι μη αναστρέψιμη. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.