Ελληνική Ναυτοσύνη

Η ναυτοσύνη των Ελλήνων είναι γνωστή. Μπορεί να έχουμε τα πρωτεία σε πνιγμούς –τουλάχιστον στην Ευρώπη-, αλλά όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν Κανάρη. Ακόμα και οι εμπρηστές είναι μπουρλοτιέρηδες που δεν ξέρουν κολύμπι, οπότε ξεχαρμανιάζουν καίγοντας δάση. Βέβαια, το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν κάποια περίεργα πράγματα με το υγρό στοιχείο:

Ο Γιώργος Παπανδρέου άρχισε να κυκλοφορεί με κανό στον Αργοσαρωνικό, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως κάνει και νεροτσουλήθρα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Μάλιστα, ο Γιώργος Παπανδρέου γυρνάει συνέχεια στη μαμά του και της λέει «Μαμά, μαμά, κοίτα! Βουτάω!».

Ο Πάρις Κασιδόκωστας –στα πλαίσια της θητείας του στο Πολεμικό Ναυτικό- έκανε σέρφινγκ στην Καραϊβική, ενώ επέστρεψε στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο πάνω σε μια ιστιοσανίδα.

Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο Πάρις Λατσιδόκωστας θα μπορούσε να μην καταταγεί στον ελληνικό στρατό –μιας και έχει ελβετικό διαβατήριο-, αλλά προτίμησε την Ελλάδα, γιατί η Ελβετία δεν έχει θάλασσα και δεν θα μπορούσε να κάνει σέρφινγκ.

Σαν να μην έφταναν τα θαλάσσια σπορ του Γιώργου Παπανδρέου και του Πάρι Λατσιδόκωστα, υπάρχουν πληροφορίες από το πορνοναυτικό ρεπορτάζ πως η Τζούλια Αλεξανδράτου γύρισε το δεύτερο DVD σε θαλαμηγό.

Σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας, η Τζούλια πνίγεται και την σώζουν ένας λοστρόμος κι ένας μούτσος, οι οποίοι αναλαμβάνουν να της δώσουν το φιλί της ζωής από πίσω.

Μετά απ’ όλα αυτά, είναι ολοφάνερο πως τελευταία οι Έλληνες επιστρέφουν στη θάλασσα. Είναι επειδή στη θάλασσα ο πάτος είναι πιο βαθιά.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.