Μας παρεξήγησες

Ο κ. Ντομινίκ Στρος Καν ζητάει από τους Έλληνες να μην δαιμονοποιούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να το βλέπουν ως έναν οργανισμό συνεργασίας που βοηθάει τις χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Μάλλον, ο κ. Στρος Καν δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει:Οι Έλληνες δεν έχουν δαιμονοποιήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο· απλώς, δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί αργούν να έρθουν τα δάνεια. Η καθυστέρηση των δανείων προβληματίζει τους Έλληνες και τους κάνει να θεωρούν αφερέγγυο το ΔΝΤ.

Ειδικά, οι πράσινοι Χμερ περιμένουν τα χρήματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με μεγάλη αγωνία. Δεν καταλαβαίνουν μάλιστα, γιατί δεν κηρύξαμε πτώχευση από τον περασμένο Οκτώβριο που έγιναν οι εκλογές. Είναι εφτά μήνες οι άνθρωποι και περιμένουν τα πακέτα.

Σοβαρά, υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως τα χρήματα για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πάνε στις τσέπες αυτών που πήγαν και τα προηγούμενα δάνεια; Εκεί θα πάνε. Θα είναι η τελευταία μεγάλη μπάζα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.