Νέα μέτρα

Μειωμένη ήταν η τουριστική κίνηση το Πάσχα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και του γεγονότος ότι το Πάσχα ήταν φέτος πολύ νωρίς. Μιας και η οικονομική κρίση πρόκειται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, οι ξενοδόχοι και οι επιχειρηματίες των τουριστικών προορισμών ζητούν να πάψει το Πάσχα να είναι κινητή εορτή και στο εξής να εορτάζεται τον Μάιο ή τον Ιούνιο, ώστε να προσελκύσουν περισσότερους τουρίστες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων, ο Ιούνιος είναι ο ιδανικός μήνας για τον εορτασμό του Πάσχα, αφού οι εκδρομείς θα μπορούν να συνδυάσουν την κατάνυξη, το ιερό δέος και το ψήσιμο του πατροπαράδοτου οβελία με το μπάνιο, τα θαλάσσια σπορ και την ηλιοθεραπεία.

Η κυβέρνηση βλέπει θετικά τον εορτασμό του Πάσχα τον Ιούνιο, ώστε να τονωθεί η τουριστική κίνηση. Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου εξετάζει τη μεταφορά του εορτασμού των Χριστουγέννων από τον Δεκέμβριο στον Ιούλιο, ενώ δεν αποκλείει –ειδικά για φέτος- τη μεταφορά της Πρωτοχρονιάς μέσα στο κατακαλόκαιρο, ώστε να τονωθεί η κίνηση στην αγορά, να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους και να πέσουν τα spread.

Πρόβλημα παρουσιάζεται με την Καθαρά Δευτέρα, αν και υπάρχει η σκέψη να εορτάζεται την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου και να σηματοδοτεί το επίσημο τέλος των θερινών διακοπών αλλά και την έναρξη της νηστείας, η οποία θα διαρκεί από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιούνιο που θα έρχεται το Πάσχα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.