Πες το Γιώργο, μην ντρέπεσαι

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο θα μας ανακοινώσουν την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Νομίζω πως έχω βρει έναν ωραίο τρόπο για να μας ανακοινώσει ο Παπανδρέου την προσφυγή στο ΔΝΤ:

Βγαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου στην τηλεόραση και μας λέει «Σας έχω ένα ευχάριστο κι ένα δυσάρεστο νέο. Από πού θέλετε να ξεκινήσω;».

«Από το ευχάριστο, από το ευχάριστο» απαντάμε με μια φωνή εμείς που έχουμε να ακούσουμε καλή είδηση από τότε που έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι.

«Λοιπόν, το ευχάριστο, αγαπητές Ελληνίδες και αγαπητοί Έλληνες, είναι ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ικανά για να μην πάμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να συνεχίσουμε να ζούμε πλουσιοπάροχα για άλλα δέκα χρόνια.

«Και το δυσάρεστο νέο ποιο είναι;» ρωτάμε εμείς.

«Ό,τι έπρεπε να τα είχαμε πάρει το 2000!».

Μιας και κάνω προτάσεις, έχω βρει κι έναν πολύ όμορφο τρόπο για να μας ανακοινώσει η κυβέρνηση και την πτώχευση της χώρας:

Μας μαζεύει ο Παπανδρέου στην πλατεία Συντάγματος και μας λέει «Ελληνίδες και Έλληνες, δυστυχώς επτωχεύσαμεν!».

Πέφτουμε κάτω ξεροί εμείς, οπότε ο Παπακωνσταντίνου πιάνει τον Παπανδρέου και του λέει «Άσε, θα τους το πω εγώ με μαλακό τρόπο, για να το πάρουν πιο ήρεμα».

Πλησιάζει το μικρόφωνο ο Παπακωνσταντίνου και λέει «Όσοι έχουν καταθέσεις στην τράπεζα, να κάνουν ένα βήμα μπροστά».

Τότε ξαφνικά πετάγεται ο Παπανδρέου: «Πού πάτε, ρε μαλάκες;»

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.