Από υπουργός δήμαρχος κι από βουλευτής κοινοτάρχης

Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών για τον «Καλλικράτη» προκάλεσαν αρνητικά σχόλια. «Πώς είναι δυνατόν η Ελλάδα να έχει χρεοκοπήσει και κάποιοι πολιτικοί να ασχολούνται με τα χωριά τους;». Κι όμως, είναι απόλυτα λογικό:

Οι πολιτικοί μας δεν μπορούν πια να κυβερνήσουν, αλλά ούτε και να κάνουν αντιπολίτευση. Ό,τι και να πουν, η χώρα έχει χρεοκοπήσει και οι διαταγές έρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ελλείψει πολιτικής εξουσίας, το μόνο που έχει απομείνει στους Έλληνες πολιτικούς είναι αν θα γίνουν αυτόνομος δήμος τα ιστορικά Δουνέικα ή αν θα ενωθούν με την Άνω Κωλομπαροσύνη.

Οι πολιτικοί έχουν μετατραπεί σε δημάρχους και κοινοτάρχες. Οι αποφάσεις για τη χώρα παίρνονται στο εξωτερικό και στο εξής οι Έλληνες πολιτικοί θα ασχολούνται με καυτά θέματα, όπως η καθαριότητα στο δήμο Πουτσομεζέ και η χωματερή στο δήμο Καραπουτανάρας.

Από την άλλη, είναι πολύ έξυπνο εκ μέρους των πολιτικών της χώρας μας να ασχολούνται με τους τόπους καταγωγής τους και να προσπαθούν να κερδίσουν τη συμπάθεια των ψηφοφόρων τους στις τοπικές κοινωνίες.

Ούτως ή άλλως, στην Αθήνα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν χωρίς να φάνε τις μπούφλες τους, οπότε -σε λίγο καιρό- το μόνο μέρος που θα μπορούν να αισθάνονται κάπως ασφαλείς είναι τα κωλοχώρια τους.

Πάει ο Καποδίστριας
ήρθε ο Καλλικράτης
μα τίποτα δεν άλλαξε
στο κράτος της απάτης!

(Όπως καταλαβαίνετε, το μεγάλο πλεονέκτημα του “Καλλικράτη” είναι ότι κάνει ρίμα με το “απάτη”.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.