Καλώς τον Jimmy!

Ο Jimmy Jump ανέβηκε στη σκηνή της Γιουροβίζιον κατά τη διάρκεια του τραγουδιού της Ισπανίας και ο τραγουδιστής και οι χορευτές της ισπανικής συμμετοχής συνέχισαν σαν μην έτρεχε τίποτα. Τι θα συνέβαινε, αν ο Jimmy ανέβαινε στη σκηνή την ώρα που τραγουδούσε ο Γιώργος Αλκαίος;Είναι κρίμα που ο Jimmy Jump δεν ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια του ελληνικού τραγουδιού. Θα ήταν μια χρυσή ευκαιρία να αντιληφθεί όλη η Ευρώπη την υπεροχή των Ελλήνων τραγουδιστών έναντι των ξένων συναδέλφων τους.

Ο Αλκαίος -γεμάτος άνεση- θα αγκάλιαζε τον Jimmy Jump, θα του έδινε το μικρόφωνο για να τραγουδήσει κι αυτός ένα ρεφρέν, θα έλεγαν μαζί “όπα”, και στο τέλος θα του έπαιρνε και παραγγελιά για το επόμενο τραγούδι.

Είναι βλακώδες να στέλνεις κάθε χρόνο στη Γιουροβίζιον τραγουδιστές που έχουν φάει τις πίστες με το κουτάλι -και έχουν γνωρίσει όλα τα ρεμάλια της νύχτας- και να τους παρουσιάζεις σαν άβγαλτα μαθητούδια. Χάνουν το συγκριτικό τους πλεονέκτημα.

(Το διαγωνισμό τον κέρδισε η Λένα από τη Γερμανία και ο Αλκαίος βγήκε όγδοος – ήταν το μόνο τραγούδι στα δέκα πρώτα που δεν ήταν στα αγγλικά. Αν του χρόνου στείλουμε τη Λένα Αλκαίου, η πρωτιά είναι δική μας.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.