Μην κουράζεστε

Απλοί πολίτες μας καλούν στο Σύνταγμα, για να καταδικάσουμε τις εκδηλώσεις βίας στις πορείες με μια καθιστική διαμαρτυρία. Η καθιστική διαμαρτυρία του ταιριάζει του Έλληνα, γιατί έχει συνέχεια το νου του στο καθισιό. Να πάρουμε και τους καναπέδες μαζί, για να είμαστε άνετα.Θα μπορούσε να γίνει και μια διαμαρτυρία φαγητού. Να πάμε στο Σύνταγμα και να πλακωθούμε στα σουβλάκια.

Και μια διαμαρτυρία ποτού θα ήταν καλή ιδέα. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βία, να γίνουμε όλοι ντίρλα. Να πιούμε και κάνα μπάφο.

Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί κανείς, γιατί οι μαθητές βγήκαν αμέσως οργισμένοι στους δρόμους μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ενώ οι τραπεζοϋπάλληλοι –μετά από τη δολοφονία τριών συναδέλφων τους- κάνουν μια μέρα απεργία και έχουν αράξει όλοι σαν χαβαλέδες στα καφέ;

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως η διαφορά είναι ότι τον μαθητή τον δολοφόνησε αστυνομικός, ενώ τους τρεις υπαλλήλους της τράπεζας πολίτες.

Δεν είναι αυτό – είναι κάτι πολύ απλό: Οι μαθητές δεν έχουν αφεντικά. Οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν. Πριν αποκτήσεις αφεντικό, είσαι ακόμα άνθρωπος.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.