Το σουηδικό μοντέλο

Όλο και περισσότεροι Έλληνες αυτοκτονούν το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν τα χρέη τους. Ο αριθμός των αυτοκτονιών αναμένεται να εκτιναχτεί και η Ελλάδα θα ξεπεράσει ακόμα και τις προηγμένες –αυτοκτονικά- σκανδιναβικές χώρες.Ήδη, ο αριθμός των αυτοκτονιών στο μετρό έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και η κυβέρνηση εκφράζει τον φόβο πως, αν συνεχιστούν με αυτόν τον ρυθμό, θα μειωθούν δραματικά τα έσοδα από τους φόρους και η χώρα μας δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια.

Είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός αυτών που αυτοκτονούν πέφτοντας στις ράγες, που ανάγκασε τη διοίκηση του μετρό να μην κλείνει τους σταθμούς μετά από κάθε αυτοκτονία για να καθαριστούν οι γραμμές από τα διαμελισμένα πτώματα. Οι οδηγοί των συρμών έχουν εντολή να κάνουν μερικά μπρος πίσω, ώστε τα πτώματα να γίνονται χαλκομανίες και να μην φαίνονται.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει τηλεοπτικά σποτ, που θα προτρέπουν τους υποψήφιους αυτόχειρες να αυτοκτονούν στο σπίτι τους ή σε δύσβατες περιοχές. Το μήνυμα θα είναι να μην αυτοκτονούν μπροστά σε τουρίστες, ώστε να μην πληγεί ο ελληνικός τουρισμός.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.