Φυλακή

Φωνές από παντού να συλληφθούν οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης στο υποκατάστημα της Marfin. Οι «ένοχοι». Για τη σύλληψή τους φωνάζουν, κυρίως, οι αθώοι πολιτικοί και τηλεδημοσιογράφοι. Οπωσδήποτε, μετά από τους τρεις θανάτους έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη:Από κει που το αίτημα του έθνους ήταν να συλληφθούν οι κλέφτες, τώρα ψάχνουμε τους δολοφόνους.

Θα συλληφθούν, βέβαια, οι δράστες της επίθεσης στην τράπεζα, αλλά να συλληφθούν αμέσως ή μήπως μας είναι πιο χρήσιμοι ελεύθεροι, ώστε αφενός να τρομοκρατούμε το τηλεοπτικό κοινό και αφετέρου να μην είναι πρώτη είδηση το τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις;

Μπορείτε να τους συλλάβετε. Μπορείτε να συλλάβετε κι άλλους. Μπορείτε να συλλάβετε χιλιάδες. Αλλά δεν μπορείτε να τους σταματήσετε. Γιατί; Επειδή δεν τους ενδιαφέρει αν θα τους βάλετε στη φυλακή. Τώρα που κάνατε όλη τη χώρα μια φυλακή, οι φυλακές σας δεν φοβίζουν πια.

(Με κίνδυνο να φανώ μελοδραματικός, θα ήθελα να προτείνω δυο πράγματα. Πρώτον, ας βγάλουν τον σκασμό επιτέλους τηλεδημοσιογράφοι και πολιτικοί. Μιλήσατε επί δεκαετίες – φτάνει. Από δω και πέρα, όσο μιλάτε πολλαπλασιάζετε την αηδία μας για εσάς. Δεύτερον, αυτή η χώρα έχει καλούς κοινωνιολόγους και εγκληματολόγους – ας καθίσουν ένα βράδυ οι καλύτεροι απ’ αυτούς σε ένα στούντιο (μόνοι τους), κι ας μας πουν πού οφείλεται όλο αυτό το μίσος που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Αν είναι να σκοτωθούμε μεταξύ μας, να ξέρουμε τουλάχιστον το γιατί.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.