Η Τουρκία, το Ισραήλ και το Μουντιάλ

Οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ είναι εξαιρετικά τεταμένες το τελευταίο διάστημα και το αποκορύφωμα ήταν η αιματηρή επίθεση στο τουρκικό πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Πού οφείλονται, όμως, η νευρικότητα και ο τσαμπουκάς Ισραηλινών και Τούρκων;Εκ πρώτης όψεως, η διαμάχη της Τουρκίας με το Ισραήλ έχει ως επίκεντρο το Μεσανατολικό και τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ελευθερία. Στην πραγματικότητα, η κόντρα των δυο χωρών οφείλεται στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Η Τουρκία και το Ισραήλ δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και οι πολίτες τους θα παρακολουθήσουν τα ματς από την τηλεόραση.

Η απουσία των δυο χωρών από το Μουντιάλ δεν τους δίνει την ευκαιρία να εκτονώσουν κάπως τις φιλοπολεμικές τους διαθέσεις και τα βάρβαρα ένστικτά τους με σπρωξίματα, κλωτσιές και τρικλοποδιές -όπως κάνουν οι υπόλοιπες χώρες-, οπότε έχουν την ανάγκη να ξεχαρμανιάσουν με όπλα και δολοφονίες.

Αν ο ΟΗΕ επιθυμεί να εκτονώσει την ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ, θα πρέπει να τους επιτρέψει να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αν δεν συμβεί αυτό, είναι αρκετά πιθανή μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα στις δυο χώρες. Σε αυτήν την περίπτωση, καλό θα ήταν η Τουρκία και το Ισραήλ να μην ξεκινήσουν τον πόλεμο κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, αλλά αμέσως μετά.

Θα είναι κρίμα να συμπέσει χρονικά ένας πόλεμος Τουρκίας-Ισραήλ με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι και τα δυο τόσο απολαυστικά, που δεν θα ξέρουμε τι να παρακολουθήσουμε. Θα κάνουμε ζάπινγκ συνέχεια.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.