Θα πάω στη ζούγκλα με τον Ταρζάν

Ανταπόκριση από το Ντέρμπαν
Τελικά, ο Βαγγέλης Μόρας δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι της εθνικής μας κόντρα στη Νότιο Κορέα. Η είδηση έσκασε σαν βόμβα εδώ στη Νότιο Αφρική και το Μουντιάλ κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.Στο άκουσμα της είδησης της απουσίας του Μόρα, πολλοί φίλαθλοι από όλες τις χώρες άρχισαν να επιστρέφουν απογοητευμένοι στις πατρίδες τους.

Αν χάσουμε από τη Νότιο Κορέα, θα έχουμε τη δικαιολογία ότι δεν έπαιξε ο Μόρας. Αν έπαιζε ο Μόρας, πέντε γκολ θα τους ρίχναμε.

Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιος θα παίξει στη θέση του Μόρα. Κανείς δεν είναι ικανός να τον αντικαταστήσει, οπότε μπορεί να παίξουμε με δέκα παίκτες. Υπάρχει και η σκέψη να μπει στο γήπεδο ο τραυματίας Μόρας και να στέκεται ακίνητος έξω από τη μεγάλη μας περιοχή, ώστε αφενός να τον βλέπουν οι Νοτιοκορεάτες και να σκιάζονται και αφετέρου να παίρνουν θάρρος οι δικοί μας.

Το έχουν παρακάνει, βέβαια, οι δημοσιογράφοι με τη συμμετοχή του Μόρα. Τόση κουβέντα για συμμετοχή ενός παίκτη σε έναν αγώνα δεν είχε γίνει ούτε για τον Ρονάλντο στον τελικό του Μουντιάλ του 1998.

Εν τω μεταξύ, οι παίκτες μας κάνουν συνέχεια δηλώσεις πως είναι πιο ψηλοί από τους Νοτιοκορεάτες, οι οποίοι είναι στούμποι. Εντάξει, είναι και πιο όμορφοι από τους Νοτιοκορεάτες, αλλά δεν είναι διαγωνισμός ομορφιάς – μπάλα θα παίξουν.

Είναι ρατσιστικό να λες πως οι Νοτιοκορεάτες είναι κοντοί. Το πολιτικά ορθόν είναι να λες πως έχουν μια ιδιαίτερη σωματική διάπλαση, η οποία τους επιτρέπει να έχουν ειδικές δεξιότητες. Άσε που, άμα μας νικήσουν, υπάρχει ο κίνδυνος ο Αλού Φαν Παρκ να δηλώσει «Κοντοί, κοντοί, αλλά με κάτι αρχίδια να!».

Χτες πήγαμε επίσκεψη στο χωριό των Ζουλού. Είναι κάτι σαν το χωριό του Άι Βασίλη στο Σύνταγμα, αλλά χωρίς κουραμπιέδες και μελομακάρονα..

Οι Ζουλού μας υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό. Οι Ζουλού λατρεύουν τους Έλληνες – είχε περάσει από δω ο Μεγαλέξανδρος και τους είχε σφάξει κι αυτούς, οπότε μας έχουν μέσα στην καρδιά τους.

Μας υποδέχτηκαν κάτι ξώβυζες Ζουλουανές, οι οποίες χόρευαν με σκοπό να μας ερεθίσουν, αλλά οι κινήσεις τους δεν ήταν καθόλου αισθησιακές. Δεν γίνεται ερωτικός χορός με ταμπούρλα και ταμ ταμ – θέλει κι ένα σαξόφωνο.

Μετά πήγαμε στους κροκόδειλους, οι οποίοι χάρηκαν κι αυτοί μόλις έμαθαν πως ήμασταν Έλληνες. Οι υπεύθυνοι του πάρκου πέταξαν μερικούς Ζουλού στους κροκόδειλους και αυτοί τους έκαναν μια χαψιά. Τους κατασπάραξαν με πολύ εντυπωσιακό τρόπο και βγάλαμε πολύ ωραίες φωτογραφίες.

Ένας Ζουλού κατάφερε να ξεφύγει από τους κροκόδειλους –και εμείς ήμασταν έτοιμοι να ζητήσουμε τα λεφτά μας πίσω-, αλλά τον έφαγαν τα λιοντάρια και το θέαμα μας αποζημίωσε.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.