Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρος, Παλαιστίνη – Ισραηλινός δεν θα μείνει!

Μια χαρούμενη νότα και ένα ευχάριστο διάλειμμα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία αποτέλεσε η δολοφονία Τούρκων ακτιβιστών από Ισραηλινούς κομάντος πάνω σε κρουαζιερόπλοια της γραμμής Κωνσταντινούπολη-Πειραιάς-Πάρος-Νάξος-Μύκονος-Ρόδος-Γάζα.Οι ακτιβιστές δεν κατάφεραν να φτάσουν στη Γάζα, αφού οι Ισραηλινοί τους επιτέθηκαν στα διεθνή χωρικά ύδατα, επικαλούμενοι το καμποτάζ και το γεγονός ότι τα κρουαζιερόπλοια με τους ακτιβιστές δεν είχαν ισραηλινή σημαία.

Παράλληλα, στα πληρώματα των κρουαζιερόπλοιων δεν υπήρχαν Ισραηλινοί ναυτικοί, αν και είναι απόλυτα σίγουρο πως η Μοσάντ θα είχε καταφέρει να ανεβάσει μερικά δικά της παλικάρια στα πλοία ή θα είχε εξαγοράσει τίποτα ρουφιάνους από άλλες χώρες .

Πάντως, τα πλοία θα είχαν φτάσει στη Γάζα, αν οι διοργανωτές είχαν την εξυπνάδα να βάλουν επικεφαλής της νηοπομπής έναν Έλληνα καπετάνιο και όχι τον άσχετο Τουρκαλά Αχμέτ Μπουνταλομπακλαβά.

Σκληρή κριτική ασκείται στο Ισραήλ, επειδή η επίθεση έγινε στη διεθνή ύδατα. Το Ισραήλ απάντησε πως επιτέθηκε στα πλοία στα διεθνή ύδατα, ώστε, αν βουλιάξουν, να μη μολυνθούν τα ισραηλινά χωρικά ύδατα.

Πάντως, το Ισραήλ επιφυλάχτηκε την επόμενη φορά να ρυμουλκεί τα πλοία στα δικά του χωρικά ύδατα και να ξεπαστρεύει εκεί τους επιβάτες, ώστε να είναι νόμιμη η διαδικασία.

Σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, οι κομάντος δεν σκόπευαν να πυροβολήσουν τους ακτιβιστές –απλώς, θα τους πετούσαν στους καρχαρίες-, αλλά δέχτηκαν ύπουλη επίθεση με σφεντόνες και νεροπίστολα, ενώ πάνω στα πλοία υπήρχαν μαχαιροπήρουνα, κουτάλια και οδοντογλυφίδες.

Επίσης, όλα τα πλοία είχαν τεράστιες άγκυρες που, αν τις έτρωγαν οι Ισραηλινοί κομάντος στα κεφάλια, θα γίνονταν χαλκομανία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Χιτλεράχου δικαιολόγησε τις δολοφονίες των Τούρκων ακτιβιστών, με το επιχείρημα πως η Τουρκία δεν έδωσε ούτε μια ψήφο στο Ισραήλ στη Γιουροβίζιον, αν και το ισραηλινό τραγούδι ήταν λιγότερο εμετικό από άλλες φορές και ο τραγουδιστής δεν είχε τη συνηθισμένη σκατόφατσα που έχουν οι Ισραηλινοί.

Ο κ. Χιτλεράχου είπε ακόμα πως το Ισραήλ ζήλεψε επειδή οι ακτιβιστές πήγαιναν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους, ενώ δεν έχουν πάει ποτέ ένα δωράκι στους Ισραηλινούς, οι οποίοι –στο κάτω κάτω της γραφής- είναι κι αυτοί Παλαιστίνιοι• άλλο αν κάνουν πως δεν το ξέρουν και μας το παίζουν αριστοκράτες.

Η αιματηρή ισραηλινή επέμβαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τουρκίας και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε το Ισραήλ για «κρατική τρομοκρατία», αντί να λέει δόξα τον Αλλάχ που υπάρχει και το Ισραήλ και κάνει τα εγκλήματα της Τουρκίας να μοιάζουν εντελώς αθώα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου συμβούλευσε την Τουρκία να επιδείξει ψυχραιμία, επειδή είμαστε στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου και –αν αρχίσουν οι Τούρκοι τις διαδηλώσεις- μπορεί να φύγουν οι τουρίστες από την Τουρκία.

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε να αναλάβει πρωτοβουλία για τη λύση του Μεσανατολικού και την πράσινη ανάπτυξη στη Λωρίδα της Γάζας αμέσως μετά το τέλος της τουριστικής περιόδου, αν δεν έχει πάρει μέχρι τότε τον πούλο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.