Υπάρχει τρόπος

Παρακολούθησα στο The Press Project τη συνέντευξη Τύπου των ακτιβιστών του Ship to Gaza και αυτό που κατάλαβα είναι πως είναι σημαντικό να ξέρεις ποιος είναι ο στόχος σου και να έχεις τη στήριξη των συντρόφων σου. Αν συμβαίνουν αυτά τα δυο, είσαι ανίκητος.Η πρωτοβουλία Ship to Gaza είναι ότι πιο σημαντικό συμβαίνει στη χώρα μας αυτή τη στιγμή. Είμαι σίγουρος πως -μαζί με τους συντρόφους τους από άλλες χώρες- θα καταφέρουν να νικήσουν το Ισραήλ και να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας.

Είχα καιρό να δω Έλληνες να μην κλαίγονται και να μιλάνε ξεκάθαρα, αποφασιστικά και με χιούμορ για αυτό που προσπαθούν να πετύχουν. Βαρέθηκα να βλέπω προσκυνημένους κακομοίρηδες να σκέφτονται πότε θα πάρουν σύνταξη και να γκρινιάζουν σαν κακομαθημένα παιδάκια, λες και η ζωή τους δεν είναι στα δικά τους χέρια.

Ας γίνουν αυτοί οι ακτιβιστές παράδειγμα για όλους μας. Μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά. Μπορούμε να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα. Αρκεί να βάζουμε στόχους, να μην τους χάνουμε από τα μάτια μας και να είμαστε ενωμένοι.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.