Όχι, σας ευχαριστώ πολύ

Θόρυβος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με την περίφημα λίστα με τα ονόματα δημοσιογράφων που χρηματίζονταν από τη Siemens. Φυσικά, δεν είναι μόνο η Siemens που χρημάτιζε ή έδινε δώρα σε δημοσιογράφους. Πώς είμαστε σίγουροι γι’ αυτό;Αν σε εμένα, που είμαι ο κανένας, έχουν βρεθεί τόσοι καλοί άνθρωποι, πρόθυμοι να μου κάνουν δώρα, ταξίδια, κρουαζιέρες – ή ακόμα και διατεθειμένοι να χρηματοδοτήσουν οτιδήποτε επιθυμώ να κάνω-, δεν είναι δύσκολο να καταλάβω πως κάποιοι δημοσιογράφοι θα είχαν πάρα πολλές τέτοιες προτάσεις και μάλλον εξαιρετικά δελεαστικές.

Ναι, αλλά πώς είμαστε σίγουροι πως τις αποδέχτηκαν; Είμαστε σίγουροι, γιατί δεν μεγάλωσαν όλοι με μια μαμά που τους έλεγε συνέχεια «Θα πάμε επίσκεψη σε ένα ξένο σπίτι, θα σου προσφέρουν κάτι και εσύ θα πεις ‘Όχι, σας ευχαριστώ πολύ’.

Δεν ξέρω αν θα δοθούν ποτέ στη δημοσιότητα οι λίστες με τα ονόματα δημοσιογράφων που χρηματίζονταν από τη Siemens και από άλλες εταιρείες. Ποιον κοροϊδεύουμε τώρα; Αφού όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι στα κανάλια είναι αγορασμένοι. Όποιος δεν εξαγοράζεται, παίρνει τον πούλο, γιατί χαλάει την πιάτσα για τους υπόλοιπους. Δεν θέλει και πολύ μυαλό, για να το καταλάβεις αυτό.

Πάντως, ήδη βλέπουμε –και από εδώ και πέρα θα το βλέπουμε ακόμα πιο συχνά- πολλές λίστες με ονόματα δημοσιογράφων που απολύονται από τα ΜΜΕ. Το θλιβερό είναι πως οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στην κατηγορία αυτών που δεν χρηματίζονταν. Τώρα, ίσως, να αποφασίσουν να μιλήσουν. Ποτέ δεν είναι αργά.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.