Επιστράτευση

Η κυβέρνηση επιστράτευσε τους ιδιοκτήτες φορτηγών, για να αντιμετωπίσει την απεργία τους. Η κυβέρνηση μπορεί να επιστρατεύσει όλους τους εργαζόμενους που θα απεργήσουν. Τι θα συμβεί, όμως, στις επόμενες εκλογές;



Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιδιαίτερα ευφυής, για να προβλέψει πως στις επόμενες εθνικές εκλογές η αποχή θα σπάσει όλα τα ρεκόρ – ήδη στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 η αποχή άγγιξε το 30% και αναδείχτηκε δεύτερο κόμμα. Στις επόμενες εκλογές, η αποχή θα είναι το πρώτο κόμμα.

Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου μπορεί να επιστρατεύσει και τους ψηφοφόρους. Μια μέρα πριν τις επόμενες εκλογές, οι αστυνομικοί θα παραδώσουν φύλλα πορείας σε όλους τους ψηφοφόρους και όποιος αρνηθεί να τα παραλάβει θα έχει ποινικές ευθύνες.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, και η πιθανότητα να υπάρχει κάποιος μυστικός όρος στο μνημόνιο που να απαγορεύει τις εκλογές. Ή μπορεί οι εκλογές να μη γίνουν επειδή βλάπτουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και τρομάζουν τους τουρίστες.

Δεν πειράζει αν δεν γίνουν ποτέ ξανά εκλογές στην Ελλάδα – ούτως ή άλλως, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου απέδειξε πως οι εκλογές είναι εντελώς περιττές.

Η Δημοκρατία γεννήθηκε στην Ελλάδα. Να γιατί χρειάζονται οι εκτρώσεις.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.