Λουκέτο

Βροχή πέφτουν τα λουκέτα στα καταστήματα των εμπορικών δρόμων της Αθήνας και αυτό έχει πολύ άσχημη επίπτωση στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Θα πρέπει οι έμποροι που βάρεσαν κανόνι να κρατάνε τα μαγαζιά τους ανοικτά, για να μην κάνουν άσχημη εντύπωση στους ξένους.Μιας και τον επόμενο χειμώνα το παράξενο δεν θα είναι να έχει βάλει ένα μαγαζί λουκέτο αλλά να είναι ακόμα ανοικτό, προτείνω –για να μην είναι θλιβερή η εικόνα του κέντρου της πόλης- να βάλουν μέσα στα άδεια καταστήματα τους Αφρικανούς που πουλάνε στους δρόμους όλα αυτά τα σκατολοΐδια.

Αν συμβεί αυτό, θα αδειάσουν οι πεζόδρομοι από τα σεντόνια με την πραμάτεια των Αφρικανών και θα κόβουμε τις βόλτες μας πιο άνετα, ενώ, παράλληλα, θα γλιτώσουν και οι Αφρικανοί από το αγιάζι και το κυνηγητό των μπάτσων.

Οι έμποροι που βάζουν λουκέτο θα μπορούν να πουλάνε το στοκ που τους έχει απομείνει έξω από τα μαγαζιά των Αφρικανών -αν τους το επιτρέπουν, βέβαια, οι Αφρικανοί.

Αν οι Αφρικανοί δεν επαρκούν για να γεμίσουν τα μαγαζιά που βάζουν λουκέτο, μπορεί η κυβέρνηση να βάλει πουτάνες στα υπόλοιπα. Να βάλουν πουτάνες στις βιτρίνες και να κατεβαίνεις στην Ερμού, για να ρίξεις έναν πούτσο.

(Δεν θα ξεχάσω ποτέ τους εμπόρους του κέντρου της Αθήνας που ωρύονταν για τις ασφαλισμένες τζαμαρίες τους, λίγες ώρες μετά από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.