Με τα μπότοξ της Έλλης

Προς την ΕΡΤ οδεύει η Έλλη Στάη, όπου θα αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, ενώ, παράλληλα, θα παρουσιάζει την πολιτική εκπομπή «Με τα μπότοξ της Έλλης και τις τσέπες τις δικές σας».Η Έλλη Στάη θα αντικαταστήσει τη Μαρία Χούκλη, η οποία θα εργαστεί σε κάποιο άλλο κρατικό κανάλι – είναι μεταξύ του Mega και του ΑΝΤ1.

Η κυρία Στάη δήλωσε πως -τώρα που όλα τα κανάλια είναι κρατικά- ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην ΕΡΤ.

Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέστειλε μέχρι τον Οκτώβριο την είσπραξη φόρου 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις, για να ανταμείψει τους καναλάρχες για την αμέριστη στήριξή τους στην κυβερνητική προπαγάνδα. Το πιθανότερο είναι πως τον Οκτώβριο δεν θα εισπραχθεί ο φόρος, αλλά θα καταργηθεί.

Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, όπου τα ιδιωτικά κανάλια είναι κρατικά, δεν έχουν άδειες και ανθούν εξαιτίας των εργολαβιών που δίνει η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες τους και τις κρατικές διαφημίσεις.

Επίσης, τα κανάλια νέμονται δημόσιες συχνότητες χωρίς να πληρώνουν.

Το γεγονός ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι κρατικοδίαιτα εξηγεί και το πώς σε μια χώρα όπως η Ελλάδα -όπου η αγορά αντέχει …δυόμισι ιδιωτικά κανάλια- υπάρχουν τόσα πολλά.

Με δυόμισι ιδιωτικά κανάλια δεν θα ήταν τόσο εύκολο να περάσει η κυβερνητική προπαγάνδα και να αποβλακωθεί ο ελληνικός λαός, ενώ υπήρχε και το ενδεχόμενο –αν τα κανάλια ήταν υγιή οικονομικά- να ασκούν κριτική στην κυβέρνηση.

Βυθίστε τα κανάλια τους, μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Πόσο μυαλό θέλει;

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.