Αντώνης Σαμαράκης

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ο κ. Σαμαράς είπε “Εγώ είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι Παπανδρέου”. Είναι τόσο υπεύθυνος, που πεντέμισι χρόνια που ο Καραμανλής διέλυε τη χώρα δεν έβγαλε άχνα. Κύριε Σαμαρά, θα έπρεπε να πείτε “Εγώ είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι Καραμανλής”.Στο τέλος της ομιλίας του στην 75η ΔΕΘ, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι το ΠΑΣΟΚ διασπείρει το φόβο, ενώ η Νέα Δημοκρατία καλλιεργεί την ελπίδα και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν την ελπίδα.

Ακούγοντας τον Αντώνη Σαμαρά να μιλάει ως εκρόσωπος της ελπίδας, σκέφτηκα αμέσως τη συλλογή διηγημάτων “Ζητείται ελπίς” του Αντώνη Σαμαράκη. Και χωρίς να θέλω να θίξω το έργο και τη μνήμη του σπουδαίου πεζογράφου, κατέληξα πως ο Σαμαράς θα έπρεπε να λέγεται “Σαμαράκης” – Αντώνης Σαμαράκης. Όχι χαϊδευτικά, αλλά επειδή είναι λίγος.

Πάντα “Ζητείται ελπίς”, αλλά καλό θα ήταν οι Έλληνες να μην πιστέψουν στις ελπίδες που τους τάζει ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Αντώνης Σαμαράκης, σε πιο ώριμη ηλικία, έγραψε κι ένα ακόμα εξαιρετικό βιβλίο: “Το λάθος”.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.