Δεν γίνεται

Υπάρχει ένα σημείο στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ, το οποίο είναι χαρακτηριστικό και αποδίδει με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Ο κ. Παπανδρέου μιλάει για την Παιδεία και λέει: “Χρειάζεται να φύγουμε από τη σημερινή αντίληψη, τις σημερινές δομές του σχολείου μας, να φύγουμε από την παπαγαλία και να πάμε στην κριτική σκέψη”. Ο Παπανδρέου διαβάζει από μέσα, διαβάζει κάτι που του έχουν γράψει άλλοι και λέει πως πρέπει να φύγουμε από την παπαγαλία. Δεν χρειάζεται άλλο σχόλιο.

Το Σαββατοκύριακo, με πρωτοβουλία του The Press Project, απλοί χρήστες του Twitter αλλά και καλοί δημοσιογράφοι -όπως ο Στέλιος Κούλογλου και ο Άρης Χατζηστεφάνου- σχολίασαν ζωντανά την ομιλία Παπανδρέου και την συνέντευξη Τύπου. Τα σχόλια είναι καταπληκτικά, εύστοχα, ζουμερά, πολύ αστεία, πολύ σοβαρά και κάποια από αυτά έχετε την δυνατότητα να τα διαβάσετε στο νέο Weekly Report. Εδώ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.