Ποιοι να είναι άραγε;

Σειρά από παραλείψεις στο σύστημα πυρασφάλειας στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου διαπιστώνονται στο πόρισμα της Επιθεώρησης του υπουργείου Εργασίας, ενώ επισημαίνεται πως η μοναδική έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη και το τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να την ανοίξει είχε χαθεί. Ένα ερώτημα στο οποίο η Αστυνομία δεν απαντά πειστικά είναι γιατί δεν έχουν συλληφθεί ακόμα οι δράστες του εμπρησμού της τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία -μετά από ανάλυση εικόνων από κάμερες και από καταθέσεις- έχει καταλήξει στην ταυτότητα πέντε ατόμων, αλλά δεν μπορεί να τεκμηριώσει τις κατηγορίες για την επίθεση στη Marfin.

Τι είναι, όμως, αυτό που εμποδίζει την Αστυνομία να συλλάβει αυτούς που επιτέθηκαν στον πολυχώρο “Ιανός”, πέταξαν μέσα δυο μολότοφ και περιέλουσαν έναν άνθρωπο με πετρέλαιο, απειλώντας τον πως θα τον κάψουν; Ή μήπως είναι αθώοι επειδή ο άνθρωπος το έβαλε στα πόδια και δεν πρόλαβαν να τον κάψουν;

Οι φωτογραφίες τους είναι παντού, μάρτυρες υπάρχουν, όλοι ξέρουν ποιοι είναι οι δράστες, δεν έχουν καμία κάλυψη από τον αναρχικό και αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά συνεχίζουν να είναι ελεύθεροι. Γιατί;

Στις 9 Μαΐου -τρεις μέρες μετά την επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin- είχα γράψει για την “Ομερτά”.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.