Πόσο ακόμα;

Τον εχθρό σου και όποιον σου έκανε μεγάλο κακό πρέπει να τον αποτελειώνεις με την πρώτη ευκαιρία – πρέπει να του πατάς το κεφάλι κάτω. Η Ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα ανθρώπων και λαών που έκαναν το λάθος να μην συντρίψουν τους εχθρούς τους, όταν είχαν την ευκαιρία – στη συνέχεια, τους βρήκαν ξανά μπροστά τους και το πλήρωσαν με λουτρά αίματος και με ένα μαχαίρι στην πλάτη. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα να συντρίψουμε τους πολιτικούς και τους μεγαλοεκδότες, αυτούς τους εχθρούς του λαού.

Εμείς οι Έλληνες βιαζόμαστε πάρα πολύ. Ακούω τους φίλους μου – και όχι μόνο- να θέλουν να αλλάξουν όλα στη χώρα μέσα σε μια μέρα και να απογοητεύονται επειδή δεν συμβαίνει αυτό. Κάτσε, ρε μεγάλε, αυτό το κόλπο στήνεται αιώνες και εσύ θέλεις να το ανατρέψεις μέσα σε μερικούς μήνες; Μα ακόμα κι αν αλλάξει μέσα σε μια νύχτα, δεν είσαι έτοιμος να διαχειριστείς τη νέα κατάσταση– άλλωστε, θα πρέπει πρώτα να αλλάξεις εσύ. Έτσι δουλοπρεπής και προσκυνημένος που είσαι, δεν μπορείς να πας στην επόμενη μέρα.

Η χούντα του ’67 έπεσε το ’74, αλλά, μέσα στο γενικό μεθύσι και στις καμπάνες -που σώπα όπου να’ ναι θα σημάνουν-, κανείς δεν σκέφτηκε πως η χώρα συνέχισε να πορεύεται με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα. Έφαγαν όλοι την παραμύθα πως ήρθε στα πράγματα η γενιά του Πολυτεχνείου και κανείς δεν πρόσεξε πως δεν υπήρξε ποτέ γενιά του Πολυτεχνείου – η μόνη γενιά που υπήρξε ήταν η γενιά της χούντας. Απλώς, τώρα δεν τραγουδούσαν Κατσαρό αλλά Θεοδωράκη. Αν αλλάξει το τραγούδι, δεν αλλάζει κι ο τραγουδιστής.

Τα πράγματα δεν αλλάζουν εύκολα και γρήγορα προς το καλύτερο. Αλλάζουν, όμως. Σήμερα, στις περισσότερες χώρες του κόσμου οι γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες και ένας μαύρος είναι πρόεδρος των ΗΠΑ –πριν από 100 χρόνια, αυτά θα ήταν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Θα πρέπει να αποδεχτούμε πως έχουμε την ατυχία να ζούμε στην προϊστορική περίοδο της ανθρωπότητας. Θα έρθει κάποτε μια μέρα που όλοι οι άνθρωποι θα είναι ίσοι και δεν θα εκμεταλλεύεται ο ένας τον άλλον. Θα έρθει μια μέρα που δεν θα υπάρχουν θρησκείες, φυλές και τάξεις, και όλοι θα ζουν αγαπημένοι. Εμείς, όμως, δεν θα είμαστε εδώ για να το ζήσουμε – θα είναι, βέβαια, οι απόγονοί μας, οπότε θα είναι σαν να είμαστε κι εμείς εδώ. Η ανθρωπότητα δεν αρχίζει και δεν τελειώνει με εμάς – ευτυχώς.

Στο μεταξύ, εμείς μπορούμε να πετύχουμε μερικές μικρές νίκες που θα κάνουν τον κόσμο κάπως καλύτερο. Μια μικρή νίκη είναι να στείλουμε τους υπάρχοντες πολιτικούς και τους μεγαλοεκδότες στο διάολο. Φαντάζεσαι πως μπορεί να υπάρξει κάποια αλλαγή με όλους αυτούς να παραμένουν στα ίδια πόστα; Δεν γίνεται.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία να αποκόψουμε τους πολιτικούς από την στήριξη των μεγαλοεκδοτών και να σταματήσουμε τις αλλαξοκωλιές μεταξύ τους. Πρέπει να τους κόψουμε την προπαγάνδα – είναι σαν να κόβεις από έναν τακτικό στρατό τον ανεφοδιασμό. Σχεδόν το έχουμε πετύχει. Εμείς οι Έλληνες είμαστε καλοί στον κλεφτοπόλεμο· τους βγάλαμε στο Διαδίκτυο –όπου αυτοί δεν είχαν καμία πιθανότητα νίκης και εμείς είχαμε το συγκριτικό πλεονέκτημα- και σιγά σιγά τους λιανίσαμε. Πρέπει να είναι ανόητος όποιος δεν έχει καταλάβει ακόμα πως οι μάσκες έπεσαν στην Ελλάδα και το σύστημα καταρρέει, επειδή υπάρχει η δυνατότητα των πολιτών να εκφράζονται στο Διαδίκτυο.

Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους – τώρα είναι η ώρα να τους τελειώσουμε. Αν δεν το κάνουμε, θα τους βρούμε ξανά αύριο μπροστά μας και θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Τώρα είναι η ώρα να τους πατήσουμε το κεφάλι και να τους γαμήσουμε τον Χριστό. (Θα έλεγα να τους γαμήσουμε την Παναγία, αλλά κάποιοι αναγνώστες ενοχλήθηκαν – το σέβομαι.)

Υ.Γ. Αντί να κλαίγεσαι, σκέψου πως πριν από 20 χρόνια συνέβαιναν ακριβώς τα ίδια πράγματα και καθόσουν και περίμενες να ακούσεις την άποψη του Χατζηνικολάου, του Κακαουνάκη και του Τράγκα. Και την έτρωγες κιόλας αμάσητη. Σήμερα ο καθένας έχει τη δυνατότητα να εκφραστεί στο Διαδίκτυο και όλοι αυτοί οι σιχαμένοι είναι για απόσυρση. Ξέρεις, η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη από το 1990 – αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουμε.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.