Ραντεβού στην Ακρόπολη

Οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού και ο αποκλεισμός της Ακρόπολης προκάλεσαν αντιδράσεις και έντονες συζητήσεις αλλά, παράλληλα, αποκάλυψαν ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διαμαρτυρίας κατά του μνημονίου:

Ο τρόμος που προκάλεσε στην κυβέρνηση ο αποκλεισμός της Ακρόπολης απέδειξε πως ήταν λάθος των εργαζόμενων να κάνουν τόσα χρόνια πορείες στη Σταδίου και συγκεντρώσεις μπροστά στη Βουλή. Ο ιδανικός τόπος για τις διαδηλώσεις μας είναι η Ακρόπολη.

Η Ακρόπολη είναι πολύ πιο ωραία τοποθεσία από το Σύνταγμα, έχει άπλα, έχει δεντράκια, λουλουδάκια, πουλάκια και έχει το μεγάλο προνόμιο να κάνει τη διαδήλωση γνωστή σε όλον τον πλανήτη. Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία σε χιλιάδες Έλληνες διαδηλωτές να επισκεφτούν την Ακρόπολη για πρώτη φορά στη ζωή τους και να την θαυμάσουν από κοντά.

Δεν υπάρχει λόγος να είναι κλειστή η Ακρόπολη κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Θα αφήνουμε τους τουρίστες να μπαίνουν μέσα δωρεάν, το κράτος θα χάνει εκατομμύρια ευρώ και η διαδήλωση θα είναι πάρα πολύ αποτελεσματική.

Παράλληλα, θα συσφίγγονται οι σχέσεις των Ελλήνων με τις τουρίστριες και σας ενημερώνω –γιατί είστε και άσχετοι- πως τόσο η Ακρόπολη όσο και ο λόφος του Φιλοπάππου έχουν πάρα πολλές ωραίες καβάτζες που είναι εξαιρετικοί γαμιστρώνες. Με αυτό τον τρόπο θα τιμήσουμε και το πνεύμα των αρχαίων προγόνων μας που έβγαζαν τα μάτια τους στην ύπαιθρο χωρίς ενοχές και αναστολές.

Το επιχείρημα που προβάλλουν οι κυβερνώντες είναι πως η Ακρόπολη είναι ιερός χώρος. Εγώ δεν ξέρω κανέναν ιερό χώρο με εισιτήριο – εκτός αν κάποιος πιστεύει πως οι κάτοικοι της αρχαίας Αθήνας πλήρωναν εισιτήριο για να πάνε στον Παρθενώνα.

Αν η Ακρόπολη είναι ιερός χώρος για τους σύγχρονους Έλληνες, θα πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να αναρωτηθούμε γιατί οι Έλληνες εγκατέλειψαν τον σπουδαίο πολιτισμό τους –κορυφαίο δείγμα του οποίου είναι η Ακρόπολη- και τον αντικατέστησαν τόσο εύκολα με τις βλακώδεις παπαριές των Εβραίων τσοπαναραίων, με αποτέλεσμα να βλέπεις σήμερα χιλιάδες αγράμματους και προληπτικούς ανθρώπους να σταυροκοπιούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ λες και είναι καθυστερημένοι.

Η Ακρόπολη είναι ένα εξαιρετικά κερδοφόρο εμπορικό προϊόν και γι’ αυτό έχει παραμείνει στη θέση της. Αν οι κυβερνήσεις δεν έβγαζαν πάρα πολλά χρήματα από την Ακρόπολη, θα την είχαν γκρεμίσει και στη θέση του Παρθενώνα θα είχαν χτίσει μεζονέτες και εμπορικά κέντρα. Αν δεν έβγαζαν χρήματα, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να χαρίσουν τον Παρθενώνα στην Εκκλησία για να τον κάνει βασιλική μετά τρούλου – ας μην ξεχνάμε πως ο Παρθενώνας στο παρελθόν είχε μετατραπεί σε χριστιανική εκκλησία, σε καθολικό ναό και σε τζαμί (μόνο συναγωγή δεν έγινε ο Παρθενώνας και αυτό είναι άδικο).

Μέσα στην αφόρητη προπαγάνδα των ημερών, πέρασε κάπως στο ντούκου πως η κυβέρνηση ήταν αυτή που ανέβασε τα ΜΑΤ στην Ακρόπολη και πως τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών στον «ιερό χώρο» – όλες οι ευθύνες έπεσαν στους απλήρωτους συμβασιούχους.

Δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που θα διανοηθεί να προκαλέσει ζημιές στην Ακρόπολη, αλλά οι κυβερνώντες δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να πουλήσουν, να γκρεμίσουν ή να ανατινάξουν την Ακρόπολη για να σώσουν το τομάρι τους.

Σαφώς, η Ακρόπολη είναι το κυριότερο μνημείο ενός από τους σημαντικότερους πολιτισμούς στον κόσμο και συμβολίζει τη γέννηση της Δημοκρατίας.

Το πρόβλημα, όμως, είναι πως εμείς δεν έχουμε δημοκρατία. Εμείς έχουμε ολιγαρχία. Αν οι κάτοικοι της αρχαίας Αθήνας διαπίστωναν πως η Ακρόπολη είχε μετατραπεί σε σύμβολο της τυραννίας, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να την γκρεμίσουν.

Υπάρχει μια τεράστια παρεξήγηση: οι αρχαίοι Αθηναίοι δεν έχτισαν την Ακρόπολη για να έρχονται να την βλέπουν οι τουρίστες. Εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, είμαστε που μετατρέψαμε το σύμβολο της δημοκρατίας σε σύμβολο του τουρισμού. Και πουλάμε τσολιαδάκια.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.