Twitter

Το Facebook δεν με απασχόλησε ποτέ. Ίσως επειδή οι πρώτοι άνθρωποι που μου είπαν πως έχουν Facebook ήταν τρομερά βαρετοί και έπαιρναν πολύ στα σοβαρά τους εαυτούς τους. Από την άλλη, το Twitter έχει τρομερή πλάκα. Τις καταπληκτικές ατάκες που έχω διαβάσει τους τελευταίους μήνες στο Twitter δεν θα τις βρεις ούτε σε όλες τις ταινίες του Χόλιγουντ την τελευταία 50ετία.

Στο Twitter μπορείς να διαβάσεις ανθρώπους απ΄ όλο τον κόσμο– οι περισσότεροι δεν ξέρεις ποιοι είναι, πιθανότατα δεν θα μάθεις ποτέ, αλλά η ουσία είναι η ατάκα και το πνεύμα. Κι όλα αυτά σε σύντομα σχόλια – μακριά από την ανάλυση που οδηγεί στην παράλυση.

Βέβαια, το Twitter δεν είναι μόνο ατάκες και χιούμορ – είναι και πολύ γρήγορη επικοινωνία. Εκεί διαβάζεις πρώτα όλες τις ειδήσεις απ’ όλον τον κόσμο. Και πολλές φορές οι ειδήσεις δεν «ανεβαίνουν» από ειδησεογραφικά πρακτορεία ή δημοσιογράφους, αλλά από απλούς πολίτες που είναι παρόντες σε κάποιο περιστατικό.

Είμαι σίγουρος πως κάποιος χρήστης του Twitter θα είναι αυτός που θα ανεβάσει την είδηση πως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν περικυκλώσει τη Βουλή και καλούν τους πολιτικούς να παραιτηθούν και να πάνε στα σπίτια τους. Σας βάζω και στοίχημα.

Αν δεν έχετε λογαριασμό και σας έπεισα, το Twitter είναι εδώ.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.