Η ισχυρή Ελλάδα

Νέα επίθεση εναντίον της χώρας μας εξαπέλυσε η Γερμανία, επειδή η Άγκελα Μέρκελ έγινε έξαλλη με την εκλογή του Γιάννη Μπουτάρη στη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, και όχι του εκλεκτού της, Κώστα Γκιουλέκα.

Ενδεικτικό του εχθρικού κλίματος για τη χώρα μας είναι πως το γερμανικό περιοδικό Focus κυκλοφόρησε με εξώφυλλο την Αφροδίτη της Μήλου να έχει χώσει ένα ομοίωμα του Λευκού Πύργου στον πισινό της, ενώ το Stern κυκλοφόρησε με τίτλο «Γαμιέται ο ΠΑΟΚ κι ο Πειραιάς».

Ιδιαίτερα σκληρή δήλωση έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Αμαντέους Σόιμπλε, ο οποίος είπε πως η αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Γερμανίας προς την Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος.

Αυτή η δήλωση προκάλεσε έκπληξη στον ελληνικό λαό, ο οποίος για πρώτη φορά άκουσε πως για κάποιους ξένους πολιτικούς υπάρχουν και πράγματα που δεν είναι μονόδρομος. Στην Ελλάδα όλα παρουσιάζονται από τους πολιτικούς σαν μονόδρομος• από το Μάαστριχτ και την είσοδο στην ευρωζώνη μέχρι τη χρεοκοπία και το ΔΝΤ όλα μονόδρομος ήταν.

Τελικά, από τον πολύ μονόδρομο αποδεικνύεται πως και ο εξευτελισμός χωρίς κανένα όφελος είναι μονόδρομος, αφού φτάσαμε στο σημείο να είμαστε προσκυνημένοι και σφουγγοκωλάριοι, αλλά –παρ’ όλα αυτά- δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα συνεχίσουν να μας δανείζουν.

Οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε ήρθαν να προστεθούν στην απειλή του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος είχε δηλώσει πως η Αυστρία έχει επιφυλάξεις για την καταβολή της νέας δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.

Το περίεργο είναι πως, αν και οι προσβλητικές δηλώσεις των ξένων πολιτικών για τη χώρα μας ξεκίνησαν από δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, κανένας Έλληνας δημοσιογράφος ή πολιτικός δεν είπε πως ο κ. Παπανδρέου κάνει ρεζίλι τη χώρα διεθνώς.

Προφανώς, για να εκτεθεί η χώρα διεθνώς, θα έπρεπε ο κ. Σόιμπλε να είχε κάνει τις δηλώσεις σκαρφαλωμένος πάνω στον Παρθενώνα και να είχε βάλει κλειδαριές στην είσοδο της Ακρόπολης.

Τα ευχάριστα νέα για την Ελλάδα έρχονται από την Ιρλανδία, η οποία είναι έτοιμη για κανόνι. Τουλάχιστον θα πεθάνει και ο γάιδαρος του γείτονα. Μαζί με τον γείτονα.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.