Στο επόμενο επεισόδιο (7)

Το Νησί
Τα τελευταία επεισόδια δεν είχαν πολύ κλάμα, αλλά το επόμενο θα σας αποζημιώσει, αφού πεθαίνει η Ελένη (Κατερίνα Λέχου) και ο θρήνος θα απλωθεί σε όλη τη χώρα.

Οι λεπροί αποφασίζουν να κάψουν τη σορό της Ελένης και να ρίξουν τη στάχτη στη θάλασσα, γιατί τα πτώματα των λεπρών δεν είναι καλό λίπασμα για τις αγκινάρες – τις κάνουν δηλητήριο.

Τα παιδιά ξεσπάνε σε πανηγυρισμούς επειδή πέθανε η δασκάλα τους και θα γλιτώσουν τα μαθήματα• δεν τους έφτανε η λέπρα, είχαν και την άλλη την παλαβή να θέλει να τους μάθει να λύνουν εξισώσεις.

Τότε εμφανίζεται η κακιά παλιά δασκάλα με την κρεατοελιά στη μύτη και τους λέει πως θα τους κάνει ανώτερα μαθηματικά, για να τα εκδικηθεί που αγαπούσαν τη συχωρεμένη που ήταν και θεογκόμενα.

Ο Γιώργης (Στέλιος Μάινας) φτάνει στη Σπιναλόγκα με τη βάρκα, δεν βλέπει την Ελένη και το μυαλό του πάει αμέσως στο κακό – φοβάται πως ξεμυαλίστηκε με κάνα λεπρό και του έχει φορέσει κέρατα.

Οι λεπροί δεν του λένε ότι πέθανε, γιατί φοβούνται πως, αν ο Γιώργης μάθει πως η γυναίκα του τα τίναξε, δεν θα τους ξαναπάει τρόφιμα και θα πεθάνουν της πείνας.

Λένε στον Γιώργη πως η Ελένη έβαψε τα μαλλιά της ξανθά, αλλά δεν πέτυχε η βαφή και ντρέπεται να εμφανιστεί μπροστά του με πλατινέ μαλλί.

Σαν να μην έφτανε η λέπρα, πλακώνουνε και οι Γερμανοί και αρχίζουν να βομβαρδίζουν την Κρήτη και να καταστρέφουν τις χασισοφυτείες.

Οι Κρητικοί παίρνουν ανάποδες όταν βλέπουν να καίγονται τα χασισόδεντρα και πολεμάνε σαν λιοντάρια, για να σώσουν τουλάχιστον τις οπιούχες παπαρούνες από τις οποίες παρασκευάζεται η ξακουστή κρητική ηρωίνη.

Οι Γερμανοί περικυκλώνουν την Πλάκα επειδή έχουν πληροφορίες πως στο χωριό κρύβεται ο Εγγλέζος στρατηγός Σκόμπυ Ντου, ο οποίος, όμως, έχει περάσει κολυμπώντας στη Σπιναλόγκα, για να βρει μια παλιά του γκόμενα.

Την ώρα που οι Γερμανοί είναι έτοιμοι να εκτελέσουν όλους τους κατοίκους του χωριού και να ξεπαρθενέψουν τις κορασίδες –αφού πρώτα τις ξυρίσουν-, εμφανίζεται ξαφνικά ο Γιώργος Θαλάσσης, το παιδί φάντασμα, ο οποίος αρχίζει τα ζίου ζίτσου και κάνει τους Γερμανούς κατακτητές μαύρους στο ξύλο.

Οι Κρητικοί αποθεώνουν τον μικρό ήρωα και θέλουν όλοι να του δώσουν την κόρη τους –για να την ξεφορτωθούν-, αλλά ο Γιώργος Θαλάσσης αγαπάει μυστικά και αγνά την Κατερίνα, και, όταν μεγαλώσει και φορέσει μακρύ παντελόνι, θα την παντρευτεί.

Το επεισόδιο κλείνει με πανηγύρι προς τιμήν του Γιώργου Θαλάσση, αλλά φαγητό δεν υπάρχει γιατί –όσο ο μικρός ήρωας ξεπάστρευε τους Γερμανούς- ο Σπίθας είχε μπει σε όλα τα σπίτια και είχε ξεπαστρέψει όλα τα τρόφιμα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.