Από πού θα φύγετε;

Μετά από συζήτηση 5 ημερών –για τα μάτια του κόσμου-, η Βουλή ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό του 2011. Αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ άσκησαν έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ψήφισαν όλοι τον προϋπολογισμό επειδή είναι κότες.

Στην ομιλία του, ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Έχει απόλυτο δίκιο, αφού μια χώρα που έχει χρεοκοπήσει δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία.

Ο Αντώνης Σαμαράς –από την πλευρά του- τόνισε πως δεν θα γίνει συνένοχος της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία. Ούτε ο κ. Σαμαράς παραδέχεται πως η χώρα έχει χρεοκοπήσει – βέβαια, αν γίνει πρωθυπουργός, το πρώτο πράγμα που θα πει είναι «παραλάβαμε μια χρεοκοπημένη χώρα».

Ο Θόδωρος Πάγκαλος ξεκίνησε την ομιλία του με αυτό που έκαιγε όλους τους βουλευτές: το ξύλο που έφαγε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε «φασίστες» και «τραμπούκους» αυτούς που επιτέθηκαν στον Κωστή Χατζηδάκη, αλλά ήταν προφανές ότι έχει αντιληφθεί πως οι βουλευτές δεν κινδυνεύουν να τις αρπάξουν μόνο απ’ αυτούς που επιτέθηκαν στον κ. Χατζηδάκη, αλλά από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο κ. Πάγκαλος τόνισε πως ο ίδιος έχει μειονέκτημα έναντι των άλλων βουλευτών επειδή είναι χοντρός και δεν μπορεί να τρέξει –οπότε οι περαστικοί θα τον κάνουν τόπι στο ξύλο-, ενώ εξέφρασε την αγωνία του για το αν χωράει σε ελικόπτερο ή θα μείνει μόνος του μέσα στη Βουλή –όταν θα μπουκάρει το πόπολο- και θα ανατιναχτεί σαν τον Σαμουήλ στο Κούγκι, για να μην πέσει στα χέρια των μαζιταφάγαμε.

Πολλοί ομιλητές υποστήριξαν με πάθος πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα σώσουν τη χώρα, τη δημοκρατία και το λαό –με αυτόν τον καημό ζουν-, αλλά κανείς τους δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί δεν μπορεί να περπατήσει ποτέ στο δρόμο χωρίς συνοδεία οπλισμένων αστυνομικών. Μάλλον, θα φοβούνται την αγάπη του κόσμου, που θα πέσει πάνω τους για να τους δείξει την ευγνωμοσύνη του.

Μετά την έγκριση του προϋπολογισμού, οι βουλευτές αντάλλαξαν ευχές και έδωσαν ραντεβού για τις 10 Ιανουαρίου. Σε αυτές τις 18 ημέρες, όσοι δεν έχουν μεταφέρει ακόμα τα χρήματά τους και τις οικογένειές τους στο εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν, ενώ οι πιο έξυπνοι θα μείνουν στο εξωτερικό και δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω. Καλή τύχη.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.