Κι έγινε η Σπίθα πυρκαγιά

Την ίδρυση κινήματος ανεξάρτητων πολιτών ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης. Είναι το δεύτερο κίνημα πολιτών τις τελευταίες ημέρες, μετά τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Όσο πιο ακίνητοι είναι οι πολίτες, τόσο πληθαίνουν τα κινήματα των πολιτών.Ο κ. Θεοδωράκης διευκρίνισε πως το δικό του κίνημα δεν θα μετατραπεί σε κόμμα – ούτε της κυρίας Μπακογιάννη το κίνημα θα γίνει κόμμα, αλλά η κυρία Μπακογιάννη δεν το έχει καταλάβει ακόμα και μην της το πείτε γιατί θα στενοχωρηθεί.

Το νέο κίνημα θα έχει την ονομασία «Σπίθα», επειδή –όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης- περιμένει να ακολουθήσουν κι άλλες σπίθες που θα φουντώσουν και θα γίνουν η φωτιά που θα μας σώσει.

Τσάμπα τις σβήναμε τις πύρινες λαίλαπες τόσα χρόνια• αν τις είχαμε αφήσει να κάψουν όλη την Ελλάδα, θα είχαμε αποφύγει το ΔΝΤ και το Μνημόνιο – θα είχε καταστραφεί όλη η χώρα, θα μας έστελναν όλοι βοήθεια και θα την περνούσαμε τζάμι.

Ο Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες σε ανυπακοή απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες προέρχονται από τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκχωρούν τα εθνικά μας δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις.

Μάλλον δεν έχει καταλάβει, όπως και πολλοί άλλοι, ότι δεν είχαμε ποτέ εθνικά δικαιώματα, μιας και η χώρα μας -από την ίδρυσή της- ήταν πάντα προτεκτοράτο με χαρακτηριστικά Μπανανίας χωρίς μπανάνες.

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι οι αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης με τις εντολές της Τρόικας θα πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά απελευθερωτικού αγώνα.

Δηλαδή, θα πρέπει να πάρουμε τα όπλα και να καθαρίσουμε τον Παπανδρέου, τον Παπακωνσταντίνου και όλους αυτούς τους βρομερούς Πασόκους που έχουν καταλάβει τη χώρα. Εδώ έχει απόλυτο δίκιο – πρέπει να ξεπαστρέψουμε τους Πασόκους και να τους πάρουμε τις περιουσίες.

Το κίνημα «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη θα έχει και ένοπλο σκέλος, το οποίο θα ονομάζεται «Σπαθί». Ήδη, μέλη του κινήματος βρίσκονται στην Κούβα, όπου εκπαιδεύονται στο αντάρτικο πόλεων και στην ανατίναξη κτιρίων. Μπουμ!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.