Νίκη της Δημοκρατίας

Η επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη καταδικάστηκε από τους πολιτικούς -και όποιον άλλο φοβάται πως θα τον λιντσάρουν-, αλλά δεν βρέθηκε ένας πολιτικός ή ένας διανοούμενος να παρατηρήσει πως σε αυτήν την επίθεση υπάρχει και ένα εξαιρετικά θετικό στοιχείο.Όπως γνωρίζουμε, οι Έλληνες βουλευτές χαίρουν βουλευτικής ασυλίας, ακόμα και για ενέργειες που δεν σχετίζονται με τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. Μάλιστα, το ελληνικό κράτος έχει καταδικαστεί -για την πρακτική της Βουλής στο θέμα της άρσης της ασυλίας των βουλευτών-από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Άρα, η επίθεση στον κ. Κωστή Χατζηδάκη αποτελεί άρση της βουλευτικής ασυλίας –στην πράξη- και προάγει τη δημοκρατία μας. Αφού όλοι οι Έλληνες πολίτες –εκτός από τους πολιτικούς- κινδυνεύουμε από τους αστυνομικούς, η επίθεση Ελλήνων πολιτών στον Κωστή Χατζηδάκη αποκαθιστά την τάξη και προάγει τις δημοκρατικές αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ισότητας. Έστω, απέναντι στο ξύλο.

Στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, οι βουλευτές πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο που τους δείχνει ο λαός και να τροποποιήσουν το σχετικό άρθρο για τη βουλευτική ασυλία.

Επίσης, η επίθεση στο Κωστή Χατζηδάκη ανοίγει το δρόμο για τη μείωση των βουλευτικών εδρών από 300 σε 200. Όταν υπάρχουν τριακόσιες έδρες στη Βουλή, κινδυνεύουν να φάνε τις σφαλιάρες τους 300 βουλευτές. Αν οι έδρες γίνουν διακόσιες, θα κινδυνεύουν να γίνουν μαύροι στο ξύλο μόνο 200 βουλευτές. Άρα, εκατό άτομα θα την γλιτώσουν.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.