Η Αίγυπτος θέτει ερωτήματα

Οι εξεγέρσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο με έκαναν να σκεφτώ κάτι που μπορεί σήμερα να μοιάζει τρελό, αλλά δεν θα είναι και τόσο τρελό μετά από μια πιθανή εξέγερση στην Ελλάδα. Ίσα-ίσα, που θα είναι κάτι που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί οπωσδήποτε.Μετά την πρόσφατη εξέγερση στην Τυνησία, η κυβέρνηση απελευθέρωσε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους. Είναι βέβαιο πως –αν ανατραπεί το καθεστώς Μουμπάρακ- η επόμενη κυβέρνηση της Αιγύπτου θα κάνει το ίδιο.

Στην Ελλάδα, θεωρητικά, δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι. Βέβαια, όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχουν. Σήμερα ονομάζονται από την εξουσία «τρομοκράτες», αλλά, αν υπάρξει εξέγερση και ανατροπή, θα θεωρούνται πολιτικοί κρατούμενοι.

Οι συλληφθέντες «τρομοκράτες» αυτοχαρακτηρίζονται «επαναστάτες». Αυτό που ξεχωρίζει τον επαναστάτη από τον τρομοκράτη –τουλάχιστον ως προς το πώς θα τον αποκαλούν οι υπόλοιποι- είναι η νίκη: αν νικήσεις, είσαι επαναστάτης – αν ηττηθείς, είσαι τρομοκράτης.

Μετά από μια πιθανή εξέγερση στην Ελλάδα, θα προκύψει ένα θέμα: τι θα γίνει με φυλακισμένους όπως τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς; Τρομοκράτες ή πολιτικοί κρατούμενοι; Ό,τι θα είναι τότε, είναι και τώρα.

Έγραψε ο πιτσιρίκος στις 31 Ιανουαρίου του 2011

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.