Η ψαριά του Πολυτεχνείου

Σαν να μην έφτανε η αρνητική κριτική που δέχτηκε ο Χρήστος Παπουτσής από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, την Κομισιόν και πλήθος πολιτών μετά τη δήλωση του για δημιουργία φράχτη στον Έβρο, βρήκε απέναντί του και τη Μαρία Δαμανάκη.Η κυρία Δαμανάκη, η οποία είναι επίτροπος Αλιείας, τηλεφώνησε από τις Βρυξέλλες στον κ. Παπουτσή και τον ξέχεσε επειδή ο φράχτης για τους μετανάστες θα εμποδίζει τα ψάρια να αναπαράγονται.

Ο κ. Παπουτσής σάστισε όταν άκουσε την κυρία Δαμανάκη να του λέει έξαλλη «Κάνε ό,τι θέλεις με τους μετανάστες –βάλ’ τους φωτιά και κάψ’ τους-, αλλά οι κυπρίνοι και οι γουλιανοί του Έβρου ανήκουν σε εμένα».

«Εσύ είσαι υπουργός Προστασίας του Πολίτη κι εγώ είμαι υπεύθυνη για την προστασία του χταποδιού και της κουτσομούρας» συνέχισε η κυρία Δαμανάκη και θύμισε στον κ. Παπουτσή πως, όταν βρέθηκαν και οι δυο τους κλεισμένοι στο Πολυτεχνείο, είχαν ορκιστεί να προστατεύουν τα μπαρμπούνια.

«Πρόδωσες τον αγώνα μας και τα νιάτα μας, Χρήστο» είπε η κυρία Δαμανάκη στον κ. Παπουτσή και του έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα, για να πάει να ταΐσει τα χρυσόψαρα και τα βατράχια.

(Κι ένα tweet για την περίσταση: Αν μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωνε τη δημιουργία φράχτη για τους μετανάστες, θα είχε ξεσπάσει πόλεμος. Γι’ αυτό είναι χρήσιμοι οι σοσιαλιστές.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.