Οι ζωές των άλλων

Εξαιρετικά ευχάριστες εξελίξεις υπήρξαν στο θέμα των μεταναστών που έκαναν απεργία πείνας στη Νομική, αφού στις 3 και μισή τη νύχτα βγήκαν από το κτίριο και πήγαν σε ένα ωραιότατο νεοκλασικό για να πεθάνουν εκεί.

Το κτίριο στο οποίο μεταφέρθηκαν οι μετανάστες θα φυλάσσεται από την Αστυνομία, ώστε να μη δεχθούν οι μετανάστες επίθεση από ακροδεξιούς που μπορεί να τους σκοτώσουν πριν πεθάνουν φυσιολογικά από την απεργία πείνας.

Η επιλογή του κτιρίου έγινε μετά από δημοσκόπηση της Κάπα Research, όπου το 15% των ερωτηθέντων απάντησε πως οι μετανάστες πρέπει να μεταφερθούν στον Καιάδα, το 20% στο βυθό της θάλασσας, ενώ το 65% απάντησε «να τους πάρετε στο σπίτι σας».

Ο ιδιοκτήτης της Κάπα Research, κ. Ρουτζούνης, ικανοποίησε το αίτημα της πλειοψηφίας και τους πήρε στο σπίτι του – ο κ. Ρουτζούνης είναι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι μετανάστες.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι πολλοί Έλληνες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των μεταναστών με τη φράση «να τους πάρετε στα σπίτια σας». Λες και η Ελλάδα –στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες- δεν είναι το σπίτι όλων μας. Ελλάδα είναι μόνο το σπίτι τους και τους αρκεί οι μετανάστες -και όλοι οι υπόλοιποι- να βρίσκονται έξω από αυτό.

(Την φωτογραφία την τράβηξα χτες το βράδυ στα Προπύλαια. Πρόκειται για τους 93 Αφγανούς πρόσφυγες που ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 30 Δεκεμβρίου, ζητώντας πολιτικό άσυλο – έξι από αυτούς έχουν ράψει τα στόματά τους. Σήμερα στις 19:00 στα Προπύλαια, θα γίνει συναυλία συμπαράστασης – θα τραγουδήσουν και θα παίξουν μουσική ο Σπύρος Γραμμένος, η Νικολέτα Αναστασίου και οι African Drums. Εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να ικανοποιήσουμε το αίτημά τους, αλλά μπορούμε να παρευρεθούμε και να δείξουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους – δεν είναι λίγο αυτό γι’ αυτούς τους ανθρώπους.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.