Αμπαλαέα!

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού με μολότοφ, καπνογόνα και σιδερολοστούς στο Θέατρο Τέχνης, στην πρεμιέρα του έργου «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ». Κι όμως, η αντίδραση των οπαδών του Ολυμπιακού ήταν δικαιολογημένη.Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θεώρησαν πως ο τίτλος του θεατρικού έργου «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» είναι ειρωνικός και σαρκαστικός για την ομάδα τους, αφού ο ΠΑΟΚ ταξιδεύει ακόμα στην Ευρώπη για τα παιχνίδια του Europa League, ενώ ο Ολυμπιακός έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη από τον Αύγουστο.

Η επίθεση των οπαδών του Ολυμπιακού ήταν η καλύτερη διαφήμιση για το θεατρικό έργο, αφού φέτος τα θέατρα βαράνε μύγες και οι ηθοποιοί παίζουν μπροστά σε άδειες κερκίδες.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, χαιρέτισε την επίθεση στο Θέατρο Τέχνης, δηλώνοντας πως είναι θετικό ότι οι χούλιγκαν άρχισαν επιτέλους να πηγαίνουν στο θέατρο, αλλά η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σκέφτεται σοβαρά να απαγορεύσει τη μετακίνηση οπαδών στις εκτός έδρας παραστάσεις των θεατρικών έργων.

Η είδηση της επίθεσης προβλήθηκε σε όλα τα δελτία ειδήσεων και σίγουρα θα φέρει στο Θέατρο Τέχνης πολύ κόσμο, που αφενός δεν είχε σκοπό να παρακολουθήσει την παράσταση και αφετέρου δεν επρόκειτο να πληροφορηθεί ποτέ την ύπαρξή της.

Μέχρι σήμερα, η μόνη περίπτωση να υπάρξει αναφορά για ένα θεατρικό έργο στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών είναι να παίζει στην παράσταση η γκόμενα του καναλάρχη.

Ήδη, πολλοί θιασάρχες αναζητούν χούλιγκαν από αθηναϊκές ομάδες για να πετάξουν στα θέατρά τους μερικές βόμβες και να διαφημιστεί η παράσταση.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι θιασάρχες που αναζητούν έναν πιο πιασιάρικο τίτλο για τα έργα που ανεβάζουν, ώστε να τραβήξουν την προσοχή των χούλιγκαν που θα τους κάνουν το θέατρο καλοκαιρινό και θα κάνουν την παράσταση πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων.

Το έργο «Κορίτσια με τα μαύρα» θα μετονομαστεί σε «Βαζέλες με φανέλες του Παναθηναϊκού», ενώ το «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» θα μετονομαστεί σε «Παόκια από την Τούμπα».

Η παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» αφορά την τρυφερή ιστορία δυο κοριτσιών που ταξιδεύουν με την ομάδα του ΠΑΟΚ και έχουν βάλει στοίχημα ποια από τις δυο θα κάνει πρώτη σεξ με όλη την εντεκάδα και τους αναπληρωματικούς, χωρίς να μείνει έγκυος.

Πρωταγωνιστές της παράστασης είναι η Μυρτώ Αλικάκη, η Ειρήνη Στρατηγοπούλου και ο Γιώργος Κούδας, ενώ την σκηνοθεσία υπογράφει ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Στην παράσταση συμμετέχει και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στις παραστάσεις της επόμενης εβδομάδας, επειδή αποβλήθηκε όταν ανέτρεψε τη Μυρτώ Αλικάκη την ώρα που ήταν στη μικρή περιοχή και ήταν έτοιμη να καρφώσει την μπάλα στα δίχτυα.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.