Συναυλία αλληλεγγύης

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, διοργανώνεται στο Μουσείο συναυλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες εργάτες που ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 25 Ιανουαρίου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, με αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Είναι αυτοί που -όπως υποστηρίζουν τα παπαγαλάκια- τους υποκίνησαν κάποιοι πολιτικοί χώροι να κάνουν απεργία πείνας και αυτοί δέχτηκαν με χαρά να πεθάνουν.

Όλοι μας ξέρουμε κάποιον άνθρωπο που να τον έχουν υποκινήσει να κάνει απεργία πείνας και αυτός να το έχει δεχτεί με μεγάλη προθυμία. Έτσι δεν είναι; Εγώ, ας πούμε, ξέρω χιλιάδες.

Δεν ξέρω τι είναι πιο επικίνδυνο: η απανθρωπιά ή η ηλιθιότητα; Πάντως, φαίνεται πως πηγαίνουν μαζί.

Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει η ζωή. Ξέρω, όμως, πως έχω έρθει στη ζωή για να προσπαθήσω να γίνω άνθρωπος. Κι αυτό σημαίνει -πάνω απ’ όλα – πως πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα.

Κι όπως γράφουν και κάποιοι σύντροφοι στους τοίχους της Αθήνας: Άνεργος μπορεί – ρατσιστής ποτέ. Ραντεβού στο Μουσείο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.