Γιαουρτώστε την κυβέρνηση!

Στην Ερμούπολη της Σύρου, οι ηρωικοί αστυνομικοί -αν και παίρνουν μόνο 900 ευρώ μισθό- έριξαν δακρυγόνα σε φοιτητές και εργαζόμενους που φώναζαν «Κλέφτες» και προσπαθούσαν να πλησιάσουν τον Γιώργο Παπανδρέου για να του εκφράσουν τον θαυμασμό τους.

Τα μέλη της κυβέρνησης κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι εκατομμύρια πολίτες έχουν πάρει ανάποδες και θέλουν να τους γιαουρτώσουν. Πολιτικοί και παπαγαλάκια προσπαθούν να παρουσιάσουν όλες τις αντιδράσεις σαν μεμονωμένα περιστατικά από ανθρώπους που υποκινούνται.

Ο κυβερνητικός απρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, δήλωσε χτες πως αυτή η κυβέρνηση θα βρίσκεται παντού. Η πρόθεση των μελών της κυβέρνησης να βρίσκονται παντού μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην οικονομία της χώρας – ακόμα μεγαλύτερη απ’ αυτή που προκαλούν όταν είναι κλεισμένοι στη Βουλή, στα γραφεία τους ή στα σπίτια τους.

Η τουριστική περίοδος ξεκινά και υπάρχει ο κίνδυνος οι χιλιάδες τουρίστες που θα επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά να πέφτουν συνέχεια πάνω σε δυνάμεις των ΜΑΤ που θα πετάνε δακρυγόνα σε διαδηλωτές, για να τους εμποδίσουν να πλησιάσουν τον πρωθυπουργό ή τους υπουργούς αυτής της λαοφιλούς κυβέρνησης.

Οπωσδήποτε, οι τουρίστες με τις βερμούδες και τα μαγιό δεν θα χαρούν ιδιαίτερα, όταν φάνε τα δακρυγόνα και αναγκαστούν να το βάλουν στα πόδια.

Καλό θα ήταν ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μείνουν μακριά από τα θέρετρα της χώρας αυτό το καλοκαίρι. Η παρουσία τους σε κοσμικούς θερινούς προορισμούς θα προκαλέσει διαδηλώσεις και θα βλάψει ανεπανόρθωτα την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Βέβαια, υπάρχει ένας τρόπος, ώστε ο πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης όχι μόνο να πάνε στα νησιά το καλοκαίρι αλλά να φέρουν και τεράστια έσοδα στον ελληνικό τουρισμό.

Μπορούμε να φτιάξουμε ειδικούς χώρους σε κάθε νησί, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να πληρώνει εισιτήριο και να γιαουρτώνει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς.

Τα μέλη της κυβέρνησης θα στέκονται πίσω από νοβοπάν –πάνω στα οποία θα είναι ζωγραφισμένα διάφορα σώματα-, θα προεξέχει μόνο το κεφάλι τους και οι πολίτες θα διαγωνίζονται για το ποιος θα πετύχει περισσότερες φορές με το γιαούρτι το πρόσωπο του υπουργού.

Ποιος δεν θα ήθελε να γιαουρτώσει τον Θεόδωρο Πάγκαλο κατά τη διάρκεια των θερινών του διακοπών; Θα είναι και ένα πολύ ωραίο σουβενίρ για το χειμώνα. Όταν σε πιάνει καμιά στενοχώρια Γενάρη μήνα, θα βλέπεις το βίντεο και θα σου περνάνε όλα.

Φυσικά, και οι τουρίστες θα μπορούν να γιαουρτώνουν τα μέλη της κυβέρνησης. Φαντάσου να είσαι τουρίστας, να έχεις πάει στη Μύκονο και να έχεις την ευκαιρία να γιαουρτώσεις την κυβέρνηση της Ελλάδας. Αυτή είναι η απόλυτη τουριστική ατραξιόν – θα γίνουμε ζάπλουτοι.

Σε πόσες χώρες μπορείς να κάνεις τουρισμό και να γιαουρτώσεις την κυβέρνηση της χώρας; Θα έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα.

Αυτή η κυβέρνηση είναι εντελώς άχρηστη. Ο μόνος τρόπος να προσφέρει κάτι στη χώρα είναι να κάνει περιοδεία στα νησιά το καλοκαίρι και να γιαουρτώνεται από Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.