Γιατί;

Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός -πιθανότατα από το κρύο- στο άλσος του Θησείου. Τον βρήκαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων. Πάλι καλά – αν τον είχαν βρει οι Atenistas, θα τον έβαζαν σε μια σκουπιδοσακούλα ή θα τον έβαφαν σε χαρούμενα χρώματα.Ο προηγούμενος δήμαρχος, Νικήτας Κακλαμάνης, έστειλε αμέσως δελτίο Τύπου και απευθύνει 5 «γιατί;» στη δημοτική αρχή.

Θέλω κι εγώ να απευθύνω ένα «γιατί;» στον κ. Κακλαμάνη. Γιατί, κύριε Κακλαμάνη, δεν προσλάβατε τους άστεγους στον 9,84; Ούτως ή άλλως, δεν τον άκουγε κανείς, ενώ –όπως διαβάζω- οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον 9,84 δεν πήγαιναν ποτέ στον σταθμό. Το ίδιο θα έκαναν και οι άστεγοι.

Μια χαρά θα ήταν οι άστεγοι της Αθήνας, αν μοιράζονταν περισσότερα από 9 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Θα περνούσαν ζωή χαρισάμενη.

Πάντως, οφείλω να παραδεχτώ πως μέχρι τώρα νόμιζα ότι το 9,84 ήταν η συχνότητα του σταθμού. Δεν είχα αντιληφθεί ότι το 9,84 ήταν τα εκατομμύρια ευρώ που έπαιρναν σε μισθούς οι εργαζόμενοι -και οι μη εργαζόμενοι- στον σταθμό.

(Ο σημερινός δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, έχει δηλώσει πως τα 10 εκατομμύρια ευρώ που θα περικοπούν από τον «Αθήνα 9,84» θα δοθούν στην πρόνοια. Καλά, στην πρόνοια τα έδιναν και πριν – στην πρόνοια των κολλητών δημοσιογράφων. Η υπόθεση του 9,84 πρέπει να πάει στη Δικαιοσύνη και οι προηγούμενοι δήμαρχοι να λογοδοτήσουν. Και όσοι πληρώνονταν χωρίς να δουλεύουν πρέπει –τουλάχιστον- να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν. Επίσης, ο 9,84 πρέπει να κλείσει. Τώρα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.