Κάγκελα στον πεζόδρομο

Τελικά, ο μόνος τρόπος να μην περνάνε συνέχεια αυτοκίνητα από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και της Αποστόλου Παύλου ήταν να μπουν κάγκελα. Ευτυχώς που μπήκαν τα κάγκελα γιατί ήταν θέμα χρόνου πότε θα σκοτωθεί ο πρώτος άνθρωπος από αυτοκίνητο σε πεζόδρομο. Βέβαια, θα ήταν πολύ ωραίο και ταιριαστό με την ορθόδοξη παράδοση -εκτός από τις εθνικές οδούς- να γεμίσουμε εικονοστάσια και τους πεζόδρομους.

Το τρενάκι με τους τουρίστες περνάει μέσα από τα κάγκελα. Εντάξει, ας περάσει το τρενάκι αλλά θα μπορούσε να μην καίει βενζίνη. Υπάρχουν τρόποι. Αν δεν υπάρχουν λεφτά, να καίει κάρβουνο.

Κάγκελα και για το λόφο του Φιλοπάππου, τον καλύτερο γαμιστρώνα της Αθήνας. Στο εξής, τα ζευγαράκια θα το κόβουν με το πόδι μέχρι να βρουν την κατάλληλη καβάντζα για να κουτουπωθούν.

Ένας άνδρας, μια γυναίκα, τα βράχια και τα κυπαρίσσια. Ελπίζω να μην είναι παράνομο ζευγάρι και κλείσω κάνα σπίτι άθελά μου.

Κι άλλα κάγκελα. Εδώ θα μπορούσε ο Καμίνης να βάλει και διόδια. Θα ήταν ωραία να βγαίνουμε από το αυτοκίνητο και να σηκώνουμε τις μπάρες, για να μπουκάρουμε στον πεζόδρομο.

Ένας σκύλος λιάζεται στη μέση του πεζόδρομου, χωρίς να κινδυνεύει να τον χτυπήσει αυτοκίνητο. Σχεδόν όλα τα σκυλιά του πεζόδρομου της Αρεοπαγίτου και της Αποστόλου Παύλου είναι κουτσά από χτυπήματα αυτοκινήτων και μηχανών. Κάτω δεξιά βλέπετε τη σκιά μου, σε πρώτη παγκόσμια εμφάνιση.

Πολύ κάγκελο έπεσε, οπότε να το γλυκάνω λίγο. Οι αμυγδαλιές άνθισαν και φέτος. Τώρα θα γαμηθούμε στις αλλεργίες.

Κάγκελα και στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο. Εδώ άκουσα μια πολύ όμορφη και ποιητική φράση. Την είπε ένας οδηγός σε έναν άνδρα της Δημοτικής Αστυνομίας. Μισό λεπτό να την θυμηθώ… Α, την θυμήθηκα: “Και το αυτοκίνητο πού θα το βάλω; Στον κώλο μου;”.

Πάλι στο Θησείο. Εδώ, όπως βλέπετε, έχουμε και κάγκελα και πασσαλάκια. Επίσης, έχουμε και όργανο δίπλα στα κάγκελα και στα πασσαλάκια. Το ναρκοπέδιο λείπει μόνο.

Καλά, στον πεζόδρομο της Αδριανού δεν έβαλαν κάγκελα και γίνεται χαμός από αυτοκίνητα, φορτηγά και μηχανάκια. Σε αυτόν τον πεζόδρομο πρέπει να μπει φανάρι ή ακόμα και μια ανισόπεδη διάβαση – α, και όριο ταχύτητας. Πάντως, αυτή τη φωτογραφία δεν την τράβηξα για να γκρινιάξω – απλώς, είδα το πανό και με πιάσανε τα κομουνιστικά μου.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.