Να αξιοποιηθούν οι δημόσιες συχνότητες

Ένα από τα μεγάλα θέματα των ημερών είναι οι αποκρατικοποιήσεις και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ώστε να εξευρεθούν 50 δισ. ευρώ. Θέλοντας να συμβάλλω κι εγώ στη σωτηρία της χώρας, έχω να κάνω μια πρόταση.Προτείνω να πουληθούν οι δημόσιες συχνότητες. Δεν γίνεται να ξεπουλιούνται τα πάντα στη χώρα μας και οι δημόσιες συχνότητες να αξιοποιούνται από ιδιώτες, οι οποίοι, μάλιστα, δεν πληρώνουν φόρους. Γιατί να πουληθεί η ΔΕΗ και όχι οι δημόσιες συχνότητες; Για να μη χαθούν τα πολιτιστικά προϊόντα των καναλιών;

Θα πρέπει αμέσως η κυβέρνηση να βγάλει σε πλειστηριασμό τις δημόσιες συχνότητες και να τις αγοράσουν αυτοί που θα δώσουν τα περισσότερα χρήματα – Έλληνες ή ξένοι δεν έχει καμία σημασία. Ούτως ή άλλως, οι σταθμοί λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια – δηλαδή, είναι παράνομοι.

Οι ιδιοκτήτες των σταθμών οικονόμησαν δισεκατομμύρια επί δεκαετίες –εκμεταλλευόμενοι ένα δημόσιο αγαθό-, οπότε έφτασε η ώρα να επανέλθουν οι συχνότητες στον ελληνικό λαό. Άλλωστε, είναι δική του περιουσία.

Δεν νομίζω οι σημερινοί ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να έχουν αντίρρηση να χάσουν τις συχνότητες που δεν τους ανήκουν. Παρατηρώ πως όλοι τους –μαζί με τα παπαγαλάκια τους- στηρίζουν με όλο τους το είναι τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Και οι δημόσιες συχνότητες είναι δημόσια περιουσία. Άρα, οι καναλάρχες θα είναι υπέρ του να αξιοποιήσει η κυβέρνηση τις δημόσιες συχνότητες.

Φτάνει πια με τους τζαμπατζήδες καναλάρχες που έχουν και άποψη για το τι πρέπει να κάνει ο λαός. Οι δημόσιες συχνότητες πρέπει να ελευθερωθούν και να επιστραφούν τώρα!

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.