Το έκανα κι αυτό

Σε αυτά τα σχεδόν έξι χρόνια του μπλογκ ήταν πάρα πολλές οι φορές που κάποιοι δημοσιογράφοι μου ζήτησαν να εμφανιστώ και να μιλήσω μπροστά στις κάμερες. Είχα απαντήσει σε όλους αρνητικά. Μέχρι την περασμένη εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, εμφανίστηκα –όπως εμφανίστηκα τέλος πάντων- και μίλησα μπροστά στην κάμερα για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ.

Καταλαβαίνω πως δυο τουλάχιστον γνωστοί δημοσιογράφοι θα ενοχληθούν πολύ γι’ αυτό, αλλά δεν θα έπρεπε. Μπορεί να τους υποσχέθηκα κάποια στιγμή πως, αν αποφασίσω να εμφανιστώ, θα πάω στις εκπομπές τους, αλλά αυτό έγινε επειδή με πίεσαν πάρα πολύ και έπρεπε να βρω τρόπο να τους ξεφύγω.

Επίσης, όταν τους το υποσχέθηκα, η Ελλάδα δεν είχε χρεοκοπήσει. Πάντα τα ΜΜΕ ήταν κακόφημα μέρη, αλλά στην Ελλάδα του Μνημονίου έχουν καταντήσει πια πιο ύποπτα και από τις τράπεζες.

Είναι πολλά χρόνια που δεν βλέπω ανθρώπους που να εκτιμώ στις τηλεοράσεις. Όσοι άνθρωποι σέβονται τον εαυτό τους δεν εμφανίζονται στα τηλεοπτικά κανάλια. Αυτός είναι και ο λόγος που αρνήθηκα τις προτάσεις να κάνω προσωπική εκπομπή στην τηλεόραση. Αν η κατάσταση στη χώρα ήταν διαφορετική, δεν θα είχα πρόβλημα να το κάνω – ίσα ίσα που θα μου άρεσε κιόλας. Η τηλεόραση είναι ωραίο μέσο, αλλά στην Ελλάδα είναι χυδαία, ελεεινή και τρισάθλια.

Εμφανίστηκα λοιπόν για τις ανάγκες ενός ντοκιμαντέρ και μίλησα σε μια νέα δημοσιογράφο. Βέβαια, αυτή η καλή κυρία είναι συντρόφισσα, είναι στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και όλο την βρίσκω μπροστά μου στις συγκεντρώσεις και στους αγώνες.

Ο κάθε άνθρωπος είναι οι επιλογές του – στις δύσκολες εποχές είμαστε μόνο οι επιλογές μας. Κάνω λοιπόν κι εγώ τις δικές μου.

(Ευχαριστώ πολύ όλους τους καλούς φίλους που μου έγραψαν συμβουλές και προτάσεις για το web hosting, αλλά κι αυτούς που προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν το μπλογκ δωρεάν.)

(Για τους φίλους που μου ζητάνε την άδεια για να αναδημοσιεύσουν ένα κείμενο σε έντυπα ή σάιτ, να πω για πολλοστή φορά πως δεν χρειάζεται να ζητάνε άδεια. Μπορούν να αναδημοσιεύουν όποιο κείμενο θέλουν – άλλωστε, στο κάτω μέρος του μπλογκ γράφει «δεν υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα».)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.