Άσπρα μούρα, μαύρα μούρα

Ομάδα νεαρών εισέβαλε στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και ένας από αυτούς κινήθηκε προς το μέρος του προσκεκλημένου ομιλητή Τζέιμς Ουότσον με μια σημαία στο χέρι. Ο νεαρός εμποδίστηκε από δυο καθηγητές αλλά κανείς δεν κατάλαβε τη συμβολική κίνησή του.

Ο Τζέιμς Ουότσον –ο οποίος έχει τιμηθεί με το Νόμπελ Ιατρικής και είναι 83 ετών- είχε κατηγορηθεί πριν από μερικά χρόνια για ρατσισμό επειδή είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή του πως οι μαύροι άνθρωποι δεν είναι τόσο έξυπνοι όσο οι λευκοί.

Ο κ. Ουότσον πιστεύει στην πνευματική υπεροχή των λευκών έναντι των μαύρων. Αν ο νεαρός που κινήθηκε προς το μέρος του κ. Ουότσον δεν εμποδιζόταν, ίσως να είχε την ευκαιρία να τον πλακώσει στα μπουνίδια και να του ανοίξει το κεφάλι στα δυο, ώστε να του αποδείξει με την ενέργειά του αυτή πως ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.