Ο Πίπης

Αυτός είναι ο Πίπης. Είναι κιρκινέζι -μικρό γεράκι- και τον βρήκα τραυματισμένο και πολύ φοβισμένο στην πόρτα μας το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης. Σε απόσταση τριών μέτρων από τον Πίπη ήταν ένας μεγάλος μαύρος -και άγριος- γάτος. Πρόλαβα και γλίτωσα τον Πίπη στο τσακ. Τολμώ να πω ότι έκανα παρέμβαση στους νόμους της φύσης. Αυτό μου στοίχισε μερικές γερές γρατζουνιές γιατί ο Πίπης δεν κατάλαβε πως προσπαθούσα να τον σώσω και μου ξέσκισε τα δάχτυλα με τις νυχάρες του.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τρία διαφορετικά κέντρα περίθαλψης και τέσσερις ιδιώτες κτηνίατρους -είμαι κάπως καχύποπτος με τους γιατρούς αλλά και με όλους τους Έλληνες-, βάλαμε τον Πίπη σε μια χάρτινη κούτα, αφού ανοίξαμε τρύπες για να αναπνέει.

Στη συνέχεια, του δώσαμε ζαχαρωμένο νερό με σύριγγα. Δεν ήπιε αμέσως, αλλά τελικά τα καταφέραμε. Ποτέ δεν περίμενα πως θα ένιωθα τέτοια χαρά και ικανοποίηση επειδή θα κατάφερνα να ποτίσω ένα γεράκι. Αισθάνομαι πια καταξιωμένος.

PipisΕν τω μεταξύ -όπως με είχε διαβεβαιώσει κι ένας καλός και πολύ ψύχραιμος κύριος από ένα κέντρο περίθαλψης-, ο Πίπης μας αντιμετώπιζε πιο φιλικά από την ώρα που του δώσαμε νερό.

Βέβαια -μετά την πρώτη κρυάδα- εγώ δεν είχα καμιά διάθεση να το διακινδυνεύσω, οπότε χρησιμοποιούσα τα γάντια της κουζίνας.

Όταν ο Πίπης έφαγε κιμά, ξεσπάσαμε σε πανηγυρισμούς. Είχα απογοητευτεί και νόμιζα πως δεν θα φάει ποτέ, αλλά τελικά αποφάσισε να μας κάνει το χατίρι.

Ο Πίπης έγινε η αιτία να αγοράσω μετά από πολλά χρόνια εφημερίδες – ο λόγος είναι προφανής.

Επίσης, με έκανε να σκεφτώ πως, αν ο πατέρας μου ζούσε, θα τον είχε αναλάβει και δεν θα χρειαζόταν να μεταφερθεί ποτέ σε κέντρο περίθαλψης.

Ο πατέρας μου ήξερε να φτιάχνει νάρθηκες για τις φτερούγες των τραυματισμένων πουλιών αλλά και διάφορα άλλα κόλπα για τα τραυματισμένα πουλιά – τα έκανε καλά και μετά τα άφηνε ελεύθερα. Δυστυχώς, αυτή τη σπουδαία του τέχνη δεν την έμαθα ποτέ.

Ο Πίπης ήταν πολύ άτυχος που συνάντησε εμένα και όχι τον Σπύρο.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.