Της μιας δραχμής τα γιασεμιά

Πανικός επικρατεί στην όμορφη χώρα μας μετά το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο υποστηρίζει πως η Ελλάδα εξετάζει έξοδο από το ευρώ. Η κυβέρνηση διέψευσε το δημοσίευμα του Spiegel και δήλωσε πως προτιμά το περιοδικό Focus με τα κωλοδάχτυλα.



Ο διευθυντής του Spiegel απάντησε στην κυβέρνηση πως η διαφορά του Spiegel με το Focus είναι πως στο Spiegel το κωλοδάχτυλο δεν φαίνεται. Νιώθεται.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπαπανδρέου, δεν θα αποχωρήσει η Ελλάδα από το ευρώ αλλά η Ευρώπη από τη δραχμή.

Με νεότερη δήλωσή του ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στη δραχμή, αφού εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργήσει το χρήμα – ξύπνησε μέσα του ο Μάο Τσε Τουνγκ.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, από την πλευρά του, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και δήλωσε: «Έλα μωρέ, και τι είναι η Ευρώπη στην τελική; Μια γκόμενα του Δία ήταν που την ξεκώλιασε και την πέταξε».

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τον πανικό των πολιτών, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι ασφαλείς. Στην Ελβετία.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως η μόνη περίπτωση να κινδυνεύσουν οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι να επιστρέψει στη δραχμή και η Ελβετία.

Αργά το βράδυ, στην Αθήνα κυκλοφόρησε η φήμη πως στο Νομισματοκοπείο κόβονται δραχμές και πως η νέα δραχμή έχει πάνω τον Καραγκιόζη.

Η είδηση της επιστροφής στη δραχμή έφτασε και στη Βαρκελώνη, όπου -κατά τη διάρκεια του ημιτελικού για το Final Four- οι οπαδοί του Παναθηναϊκού εμψύχωναν τους παίκτες της ομάδας τους με το σύνθημα «Ελλάς – Δραχμή – Παναθηναϊκός».

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναγκάστηκε να κάνει νέα δήλωση και –σε μια προσπάθεια να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα- είπε πως με την επιστροφή στη δραχμή όλοι οι Έλληνες θα γίνουν εκατομμυριούχοι, ενώ θα επιστρέψει η δραχμή και στη βασιλόπιτα.

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε πως η επιστροφή στη δραχμή θα δώσει ξανά στους Έλληνες ένα κοινό μεγάλο όραμα: την επιστροφή στο ευρώ.

Διεθνείς οικονομικοί κύκλοι διαβεβαιώνουν πως η επιστροφή στη δραχμή θα είναι μόνο η αρχή για τους Έλληνες. Θα ακολουθήσει η επιστροφή στις σπηλιές.

(Το κείμενο προέρχεται από τα tweets που έκανα σχετικά με το δημοσίευμα του Spiegel. Αγαπητές φίλες, πρέπει να μπείτε κι εσείς στο Twitter. Εκεί βρίσκεται ο ανθός της ελληνικής κοινωνίας. Τυχοδιώκτες, διαφημιστές, βιζιτούδες, επικοινωνιολόγοι, ζιγκολό, δημοσιογράφοι, νταβατζήδες, μπλόγκερ, εφοπλιστές – όλος ο καλός κόσμος στο Twitter είναι μαζεμένος. Δεν λέει να λείπετε εσείς από ένα τέτοιο πάρτι. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.