Ο Θεός είναι μεγάλος

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alter –που έχει χρέη πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ- και στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι «ο Θεός της Ελλάδος είναι μεγάλος». Τι εννοούσε άραγε με αυτή του τη δήλωση ο Ευάγγελος Βενιζέλος;Όταν ο κ. Βενιζέλος λέει πως «ο Θεός της Ελλάδος είναι μεγάλος», καταλαβαίνουμε πως η Ελλάδα έχει άλλο Θεό από τις υπόλοιπες χώρες. Δηλαδή, δεν έχει το Θεό της.

Η δήλωση «ο Θεός της Ελλάδος είναι μεγάλος» θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένδειξη μετριοφροσύνης εκ μέρους του κ. Βενιζέλου. Παραδέχεται δηλαδή πως κάποιος άλλος –ο Θεός της Ελλάδος- είναι πιο μεγάλος απ’ αυτόν.

Βέβαια, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και ρεαλιστές. Όταν ο κ. Βενιζέλος λέει πως «ο Θεός της Ελλάδος είναι μεγάλος», αναφέρεται στον εαυτό του.

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.