Σύνταγμα – Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Αυτό που κανείς δεν θα μπορεί να αμφισβητήσει στο μέλλον είναι ότι, στα τέλη Μαΐου του 2011, οι Έλληνες βγήκαν στις πλατείες και διαδήλωσαν μαζί – χωρίς κομματικές ταυτότητες- για πρώτη φορά.

Δεν έχω γνώση του τι ακριβώς συμβαίνει στις πλατείες των άλλων πόλεων αλλά, στο Σύνταγμα, πολλές χιλιάδες άνθρωποι επιμένουν να διαδηλώνουν και να προσπαθούν να βρουν όσα τους ενώνουν -απαιτώντας μια πραγματική δημοκρατία-, περικυκλωμένοι από κομματικούς μηχανισμούς, “χώρους”, ασφαλίτες και προβοκάτορες, που προσπαθούν με λύσσα να τους διχάσουν, να τους διαλύσουν ή να τους καπελώσουν.

Είναι εντυπωσιακό και εξαιρετικά ενδιαφέρον πως κόμματα, καθεστωτικά ΜΜΕ -αλλά και μεγάλο μέρος του χώρου των αντιεξουσιαστών- κατακρίνουν τις διαδηλώσεις των πολιτών στις πλατείες, χρησιμοποιώντας όλοι τους ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα.

(Το ποστ είναι αφιερωμένο στους φίλους που μένουν στο εξωτερικό και μου γράφουν ότι περιμένουν πώς και πώς κάθε μέρα τα νέα από την πλατεία. Και είναι εξαιρετικά αφιερωμένο σε εκείνους που έφυγαν από την Ελλάδα όχι επειδή το ήθελαν αλλά επειδή αναγκάστηκαν. Καλή πατρίδα.)

Το pitsirikos.net χρειάζεται τη βοήθειά σου

Στήριξε οικονομικά το pitsirikos.net, αν θεωρείς πως καλό είναι να υπάρχουν στην Ελλάδα και κάποιες φωνές που δεν δουλεύουν για τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη και τα άλλα παιδιά, οπότε μπορεί να διαβάσεις ή να ακούσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμφέρει τους ολιγάρχες. Οι τρόποι στήριξης εδώ.

H αναδημοσίευση των κειμένων του pitsirikos.net επιτρέπεται μόνο κατόπιν άδειας. Επικοινωνήστε στο pitsiriko@gmail.com.